112

Dronken automobilist twee keer achter elkaar aangehouden in Kaatsheuvel

Foto: Politie Loon op Zand

KAATSHEUVEL – Agenten van politieteam Langstraat kregen op 3 januari, een melding dat een man was weggereden vanaf zijn woning in Kaatsheuvel. Deze man was vermoedelijk onder invloed van alcohol.

Politieagenten hebben posten ingenomen en troffen de man al rijdend aan in Kaatsheuvel. Uit de ademanalyse die ter plaatse werd uitgevoerd, bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Om precies te weten hoeveel, moest de man op het politiebureau nogmaals blazen. Hierbij bleek de uitslag zo hoog te zijn, dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast is de man aangemeld bij het CBR voor de EMA (Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer) cursus. Dit is een verplichte cursus, die de bestuurder zelf moet betalen en de kosten lopen in de honderden euro’s. Daarnaast krijgt de man nog een boete. Al met al, een dure les voor deze bestuurder.

Een paar uur later, zag een wijkagent dezelfde man rijden in dezelfde auto. Nu reed de man nog steeds onder invloed van alcohol en met een ingevorderd rijbewijs. Dit is een misdrijf en de man werd hierop aangehouden.


  • Begin de dag met de nieuwsbrief van Waalwijk.nieuws.nl. KLIK HIER en meld je aan!
  • Elke morgen verzenden wij 4.300 nieuwsbrieven.
  • Elke dag worden er gemiddeld 30.000 artikelen gelezen.
  • Volg Waalwijk.nieuws.nl ook op Facebook, Twitter en Instagram.
  • Adverteren op Waalwijk.nieuws.nl? KLIK HIER voor meer info!
Cookieinstellingen