112

Automobilist onder invloed van drugs vlucht na aanhouding en wordt gepakt na korte achtervolging

Foto: Politie Waalwijk

WAALWIJK – Een 22-jarige inwoner uit Drunen viel op maandag 1 maart op bij een motorrijder van politieteam Langstraat. Dit vanwege zijn slingerend rijgedrag op de Altenaweg in Waalwijk. Hierop werd een controle uitgevoerd en moest de bestuurder volgen naar de Pakketweg, alwaar meerdere agenten van politieteam Langstraat een verkeerscontrole aan het houden waren.

Tijdens deze controle bleek dat deze jongeman op 12 februari 2021 ook vermoedelijk onder invloed van drugs had gereden. Wederom werd van de bestuurder een speekseltest afgenomen en opnieuw testte de bestuurder positief op het vermoedelijk gebruik van THC en amfetamine. Nadat de Drunenaar dit medegedeeld werd en verzocht werd om uit te stappen, weigerde hij dit, sloot zijn ramen en sloot zichzelf op in zijn auto. Hierop werd hij aangehouden. De verdachte besloot echter anders, startte zijn auto en ging er vandoor.

Het gevolg was een korte achtervolging met de motorrijder, waarbij snelheden bereikt werden van 150 km/u op de Mechie Trommelenweg, alwaar 50 km/u was toegestaan. Op deze locatie waren gemeentewerkers bezig met onderhoud van het groen. Hier vloog de verdachte met bizarre snelheid langs. Op de Industrieweg verloor de verdachte de macht over het stuur en reed zijn banden lek op een trottoirband. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht voor bloedafname en verhoor. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en zijn auto in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt als de uitslag bekend wordt van het bloedonderzoek.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden