112

Waalwijk sluit café The Soul Kitchen na onnatuurlijk overlijden van bezoeker

Foto: Brandweer112

WAALWIJK – Gisteren heeft burgemeester Kleijngeld het café The Soul Kitchen voor twee weken gesloten. In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 september is een bezoeker van het café in de Stationsstraat onnatuurlijk overleden. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het overlijden.

Dit incident heeft een grote impact op de omgeving van het café. Er heerst flinke onrust door wat er is voorgevallen. Dit noemen we het ernstig verstoren van de openbare orde. De burgemeester draagt The Soul Kitchen daarom op om twee weken gesloten te blijven. Zo’n tijdelijke sluiting helpt om de rust weer terug te laten keren in de omgeving.

In de zaak rondom het onnatuurlijk overlijden van een bezoeker van The Soul Kitchen afgelopen weekend komen tegenstrijdigheden naar voren over de gang van zaken. Het politieonderzoek loopt nog steeds, we kunnen daarom niet verder uitwijden over het voorval. Gedurende het onderzoek en tot de rust in de omgeving is teruggekeerd blijft het café daarom gesloten.

Niet de eerste keer

Dit is niet de eerste keer dat er iets voorvalt bij café The Soul Kitchen. De afgelopen jaren heeft de gemeente Waalwijk de eigenaresse veelvuldig aangesproken op diverse klachten en verstoringen. Concreet gaat het om drie punten: geluidsoverlast, niet houden aan de sluitingstijden, niet adequaat optreden bij verstoringen en (op tijd) 112 bellen op momenten dat dit nodig is. In de afgelopen jaren is daarom al diverse keren handhavend opgetreden tegen het café. Als gemeente vinden wij dat vergunningshouders van een horecazaak verantwoordelijk zijn voor de veiligheid binnen en buiten de zaak.

Bron: Gemeente Waalwijk

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden