112

Aantal doden in Nederland door coronavirus met 8 gestegen naar 20

Foto:

Het aantal sterfgevallen door het nieuwe coronavirus in Nederland is zondag gestegen naar 20, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Zaterdag stond het dodental nog op 12. Het totale aantal mensen bij wie het virus is vastgesteld, is met 176 omhoog gegaan naar 1135. Zaterdag stond dit aantal nog op 959.

De acht patiënten die sinds zaterdag zijn overleden aan het virus variëren in leeftijd van 59 tot 94 jaar. De meesten zijn ouder dan 70 jaar en hadden onderliggend lijden. In totaal zijn 162 patiënten opgenomen of opgenomen geweest in een ziekenhuis.

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen in Brabant is zaterdag met 43 gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. In totaal telt Brabant nu 446 patiënten. Zaterdag werden er nog 403 patiënten met een coronabesmetting geteld in Brabant door het RIVM. De meeste besmettingen (71) zijn in Breda, gevolgd door Tilburg met 68. Van 58 patiënten is de woonplaats nog onbekend.

De allesbepalende lijn in de coronacrisis

Waarom worden nou al die strenge maatregelen genomen vragen mensen zich af? Nou hierom. De grafiek in onderstaande video laat zien waarom alles op alles wordt gezet om te voorkomen dat héél veel mensen in een keer ziek worden. Als we in de coronacrisis onder deze streep blijven, blijft de boel beheersbaar. Volg daarom de adviezen op van het RIVM!

Bron: Nieuws.nl

Dossier: Corona nieuws