112

Tip over mogelijke drugsdumping leidt tot hennepolie en XTC, een man aangehouden

Foto: Pixabay

WASPIK / RAAMSDONKSVEER – De politie hield vrijdag 28 februari een man uit Raamsdonksveer aan voor het in bezit hebben van drugs. Omdat de man eerder op de dag mogelijk drugs had gedumpt, is later ook een woning doorzocht. Daar is onder andere Hennepolie en XTC aangetroffen.

Agenten ontvingen vrijdag rond het middaguur een tip dat er mogelijk drugs waren gedumpt vanuit een auto aan de Polanenweg in Waspik. Bij knooppunt Hooipolder werd het voertuig aan de kant gezet. Een controle wees uit dat er onder andere hennepresten in de auto lagen. Hierop is de man aangehouden.

Inbeslagname drugs

Later op de dag is ook een woning aan de Van Wijngaardenstraat in Raamsdonksveer doorzocht. Daar stuitte agenten op een ontmantelde hennepkwekerij, enkele libido verhogen pillen, honderden XTC-pillen, ruim 1,5 liter hennepolie en MDMA. Onderzoek doet vermoeden dat de hennepolie waarschijnlijk in de woning werd geproduceerd. De drugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De man zit vast en de recherche is druk doende met het onderzoek.

Woning sluiten

De productie en handel van drugs vanuit een woningen hebben een negatieve invloed op de leefbaarheid in wijken. In de strijd tegen deze ondermijnende woning gerelateerde drugscriminaliteit werken politie, Openbaar Ministerie en lokale overheden nauw samen. De gemeente heeft aangegeven deze woning op korte termijn te willen gaan sluiten.

Melden helpt

Buurtbewoners kunnen veel last hebben van drugsgebruik en de productie van drugs. De productie en handel vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld vaak niet geschuwd. Van dat geweld kunnen ook onschuldige omstanders de dupe worden. Heeft u vermoedens dat er bij u in de omgeving drugs worden geproduceerd? Meld dit dan via 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u de informatie ook via Stichting M 0800 – 7000 doorgegeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen