112

Veel inbraken in sportaccommodaties, politie roept op alert te zijn

Foto: Pixabay

In de eerste twee weken van deze maand zijn bij de politie in Midden-West Brabant al acht inbraken gemeld in sportaccommodaties. Met name de kantines van tennisverenigingen zijn gewilde objecten voor inbrekers, maar ook een atletiekvereniging in Dongen werd zelfs twee achtereenvolgende dagen slachtoffer van het dievengilde. De politie onderzoekt of er sprake is van dezelfde dadergroep en vraagt om alertheid.

De dieven lijken vooral uit te zijn op contant geld, maar bij een inbraak bij een tennisvereniging in Loon op Zand werden zelfs enkele tractoren en een aanhangwagen gestolen. De politie roept beheerders van met name sportkantines op om ’s nachts geen contant geld in de kassa achter te laten en dit ook te melden. Verder is het raadzaam om waardevolle spullen goed op te bergen en goed af te sluiten. Enkele getroffen sportverenigingen beschikken over een alarm waardoor de politie snel ter plaatse kon zijn. Helaas is het (nog) niet gelukt om daders op heterdaad aan te houden.

Buurt- en sporenonderzoek

De politie doet indien mogelijk buurt- en sporenonderzoek en vraagt omwonenden om extra alert te zijn en direct de politie te bellen als er sprake is van een verdachte situatie. Agenten komen dan zo snel mogelijk ter plaatse.

Overzicht inbraken

6 januari 2020

  • Er wordt ingebroken bij de rugbyclub aan de Scheibaan in Oisterwijk. De daders breken een container open en stelen een compressor.

11 januari 2020

  • Eerste Inbraak bij atletiekvereniging aan de Hertog Janstraat in Dongen. Een ruit van een deur vernield. Er is niets weggenomen.

12 januari 2020

  • Tweede inbraak in de kantine van atletiekvereniging aan de Hertog Janstraat in Dongen. Er is een complete ruit uitgenomen Er is een kluis weggenomen.
  • Inbraak bij voetbalvereniging aan de Middelstraat in de Moer Er werd een ruit vernield. De gehele bar werd overhoop gehaald.

13 januari 2020

  • Inbraak bij Tennisvereniging aan de Julianalaan in Sprang-Capelle. Er werd een ruit uitgenomen. Er werden enkele flessen wijn en speciaal bier weggenomen.

14 januari 2020

  • Inbraak bij tennisvereniging aan de Ippelseweg in Nieuwendijk. Er werd een raam vernield. Er werd tevergeefs naar geld gezocht. Ook werd een kast opengebroken.
  • Inbraak bij een tennisvereniging aan de Wieldrechtstraat in Waspik. Er werd een hekwerk doorgeknipt en een raam ingeslagen. Er is contant geld gestolen.
  • Inbraak in een container en garage van tennisvereniging aan de Klokkenlaan in Loon op Zand. Hierbij zijn enkele tractoren en een aanhangwagen gestolen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen