112

Goederen bedoeld voor hennepteelt aangetroffen tijdens controle aan de Wilgenweg in Waalwijk

WAALWIJK – Vandaag vond er een bestuurlijke controle plaats aan de Wilgenweg in Waalwijk. Daarbij waren gemeente Waalwijk, politie en Enexis aanwezig.

Bij de controle zijn hennep-gerelateerde goederen aangetroffen. Alles is door politie in beslag genomen en wordt vernietigd. De burgemeester is voornemens, op basis van de wet Damocles, het pand te sluiten. In 2019 zijn er 24 panden gesloten in de gemeente Waalwijk omdat er sprake was van (voorbereiding op) hennepteelt of harddrugs.

Georganiseerde Criminaliteit

In Brabant en Zeeland pakken politie, gemeenten, Openbaar Ministerie en de Belastingdienst binnen de Taskforce Brabant Zeeland samen de georganiseerde criminaliteit aan. Eén van de grote gevaren voor de samenleving is de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit noemen we ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet uit te voeren zijn zonder gebruik te maken van legale diensten vanuit de bovenwereld zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting.

Melden

Heeft u vermoedens van drugsgerelateerde criminaliteit in uw omgeving? Meld dit dan! Wilt u anoniem melden? Dan kunt u terecht bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden