112

Ontsnapte gevangene uit Polen rijdt rond met hennep en paddenstoelen

Foto: Politie Waalwijk

Op donderdagavond 2 januari 2020 controleerden politieagenten een bestelbus op de Van Duvenvoordestraat in Waalwijk. Bij het aanspreken van de bestuurder roken zij vrijwel direct de geur van hennep.

In het voertuig werd uiteindelijk een zak met henneptoppen aangetroffen, waarop de 39-jarige man werd aangehouden. Bij de verdere doorzoeking van het voertuig werd ook nog bijna een kilo aan paddenstoelen aangetroffen. De herkomst en strafbaarheid wordt hiervan nog onderzocht. Ook werd er een contant geldbedrag van ruim 3000 euro aangetroffen, waarvan de man de herkomst niet aan kon tonen.

Eenmaal op het politiebureau werd de identiteit van de verdachte onderzocht. Nadat de vingerafdrukken van de man werden gecontroleerd, bleek de man iemand anders te zijn als dat hij opgaf te zijn. De man deed erg zijn best om zijn ware identiteit te verbergen. Dit bleek niet voor niets te zijn. De man bleek namelijk nog voor enkele jaren gezocht te worden in zijn thuisland Polen waar hij ontvlucht was uit de gevangenis. De man zal worden uitgeleverd.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOS– Android) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden