112

Grote berg afval in brand bij afvalverwerker Maton in Waalwijk

In de nacht van woensdag op donderdag is er brand uitgebroken in een berg afval bij afvalverwerker Maton aan de Van Hilststraat in Waalwijk. De brand begon omstreeks 01.00 uur. De brandweer kwam met drie bluswagens, een schuimblusser en een hoogwerker ter plaatse.

Omstreeks 02.20 uur was de brand onder controle, maar de brandweer heeft volgens de Veiligheidsregio nog uren nodig om het vuur te doven.

De brand woedt in een berg huisvuil van 10 à 15 ton. Om de brand goed te kunnen blussen trekt de brandweer de berg uit elkaar. De afvalberg ligt op zo’n tien meter van het bedrijfspand, maar de brandweer acht de kans klein dat de brand overslaat.

‘Niet hinderlijk’

Bij de brand komt rook vrij, maar volgens de brandweer trekt die niet richting bewoond gebied en is er ook geen acuut gevaar voor de omgeving. Ze adviseert omwonenden die last hebben van rook of stank om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen. Er komen, behalve de gebruikelijke schadelijke stoffen, geen extra gevaarlijke stoffen vrij door de brand. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.

Bouwafval

In juli woedde ook een grote brand bij Maton, eveneens in een afvalberg. Toen was het een berg bouwafval die vlam had gevat.

Bron: Brabants Dagblad / FPMB


  • Je bedrijf, stichting of vereniging in de schijnwerpers? Kies dan voor de Gewoon Magazines!
  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOS– Android) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden