112

Zeer grote brand op industrieterrein Kraaiven Tilburg treft vier panden

Op het industrieterrein Kraaiven staan vier panden in brand. De brand begon vrijdagmorgen omstreeks 03.10 uur bij Maitre Paul waarna die zeer snel uitbreidde naar de naastgelegen panden van Vollenhoven Olie Technologie en Frank van de Wijgert partijhandel. Omstreeks 06.30 uur sloeg de brand over naar Euromaster meldt het Brabants Dagblad.

Zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Zo’n twaalf medewerkers van Maitre Paul die nachtdienst hadden zijn in veiligheid gebracht en staan buiten.

De brandweer is groots uitgerukt en krijgt hulp van de luchtmacht. De brandweer is met zo’n 80 personen ter plaatse, ook worden metingen gedaan naar gevaarlijke stoffen. Deze worden vooralsnog niet gemeten. De brandweer geeft het advies om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten.

Vlammen van tientallen meters hoog werden gezien, waarbij ook explosies werden gehoord. Omdat er sprake is van veel rookontwikkeling werd er rond 04.42 uur een NL-Alert verstuurd in Tilburg en in Dongen, waarin wordt verzocht ramen en deuren in de omgeving te sluiten.

De omgeving is afgezet door de politie. De brandweer is met meerdere wagens gekomen om de brand onder controle te krijgen en verdere uitbreiding te voorkomen. De brandweer krijgt hulp vanuit omliggende regio’s en de luchtmacht. Die laatste zet drones in om een beeld te krijgen van waar de brand precies woedt.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden