112

Grote brand bij afvalwerkingsbedrijf in Waalwijk

WAALWIJK – Maandagavond omstreeks 19.30 uur is er een grote brand uitgebroken bij afvalverwerkingsbedrijf Maton in Waalwijk. De brand is grotendeels onder controle al heeft de brandweer waarschijnlijk nog enkele uren nodig om de grote brand in een berg bouwafval helemaal onder controle te krijgen. Het afval zal uit elkaar getrokken moeten worden om er zeker van te zijn dat het vuur niet weer oplaait.

De rookontwikkeling was groot. Er ging een NL-Alert uit om ramen en deuren gesloten te houden, omdat de rookpluimen richting Waalwijk dreven. Een deel van het bedrijventerrein werd later afgesloten voor verkeer zodat de brandweerlieden hun werk konden doen. In verband met de waterwinning werd er door de veiligheidsregio opgeschaald naar zeer grote brand. Korpsen uit de hele regio rukten uit voor de brand. Meerdere blusvoertuigen waren aanwezig, waaronder een groot watertransport en een hoogwerker.

Om te meten of de rook schadelijk is heeft de brandweer meetploegen ingezet op het industrieterrein en in het centrum van Waalwijk. De resultaten bleken goed. Het bedrijf doet aan goede afvalscheiding, de angst dat er asbest vrijkwam bleek dus ongegrond.

  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOSAndroid) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
  • KLIK HIER om de nieuwe website van Balkenende Media te bekijken!
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden