112

RKC beperkt schade in slotminuten tijdens knotsgek duel

RKC Waalwijk heeft in een werkelijk knotsgek duel een punt over weten te houden. Door een late gelijkmaker hielden de Geelblauwen nog een punt over aan het treffen met FC Dordrecht, waarmee het de schade door uitslagen op andere velden uiteindelijk nog wist te beperken.

RKC begon ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd met twee wijzigingen in haar basis. Deze vond onder andere plaats onder de lat. Etienne Vaessen was niet fit genoeg om te starten en werd vervangen door Kees Heemskerk. Quasten kwam terug van een schorsing en verving Ndefe. Verder kreeg ook Hans Mulder voor de tweede week op rij een basisplaats toebedeeld en zat Kevin Vermeulen voor het eerst sinds lang blessureleed weer bij de selectie. De middenvelder raakte tijdens het bekerduel tegen FC Twente geblesseerd en was sindsdien afwezig.

De eerste kans van de wedstrijd was voor RKC. Na een voorzet vanaf de flank schampte Mario Bilate de bal met het hoofd. De bal schoot door naar Dylan Seys, maar hij raakte de bal verkeerd. De bezoekers werden gevaarlijk met een goede voorzet van Crysencio Summerville. Ossama Zamouri beproefde vervolgens zijn geluk, maar met een katachtige reflex wist Heemskerk een achterstand te voorkomen.

Naarmate de eerste helft vorderde kregen de bezoekers iets meer de overhand. De ruimtes werden in de voorhoede beter gevonden en de Geelblauwen kenden moeite met flankspeler Zamouri. Toen hij andermaal succesvol werd bereikt zou hij wederom Heemskerk testen. Zijn inzet belandde echter op de lat. Tien minuten later was het dan toch raak voor de bezoekers. Wederom loste Zamouri een schot. Deze werd gekeerd door Heemskerk, maar ditmaal zou de bal voor de voeten van Summerville belanden die de bal eenvoudig binnen kon tikken. Hiermee was de ruststand bereikt en moesten de Waalwijkers in de tweede helft aan de bak.

De Geelblauwen wisten dat ze uit een ander vaatje moesten gaan tappen om de wedstrijd te kunnen keren. Fred Grim verving na rust de controlerende Hans Mulder voor de meer aanvallend ingestelde Anas Tahiri. RKC begon aanvallend aan de tweede helft. Paul Quasten kwam goed mee op en gaf de bal strak voor. De bal caramboleerde via diverse spelers bijna het doel in, maar werd voor de lijn weggehaald door de Dordtse verdediging. Luttele minuten later was het via de andere flank wel raak. Ditmaal kwam Juriën Gaari mee op en gaf de bal perfect op Mario Bilate, die goed voor zijn man zou komen en doelman Bryan Janssen wist te passeren.

RKC had de gewenste snelle gelijkmaker te pakken, maar ging opzoek naar meer. Seys trok goed naar binnen. Hij schoot hard, maar wist geen hoek te vinden. Tien minuten in de tweede helft had RKC haar voorsprong te pakken. Bilate was goed teruggezakt uit de verdediging en stak Hansson weg. De Zweed zou met zijn voorzet Stijn Spierings weten te vinden die deze mogelijkheid met beide handen aangreep: 2-1.

Het was zaak voor de Waalwijkers om de voorsprong vast te houden. De wedstrijd kabbelde voort zonder dat er erg grote kansen werden gecreëerd. Dit veranderde vervolgens compleet na de gelijkmaker van FC Dordrecht. Jeremy Cijntje was doorgebroken aan de rechterflank, gaf voor en Zwarts passeerde Heemskerk. Nog geen vijf minuten later werd het nog erger toen wederom Zwarts raak wist te koppen uit een corner: 2-3.

RKC moest wederom een achterstand weg te zien poetsen. Helaas leek de opdracht schier onmogelijk te worden toen in de 78e minuut ook nog een fout werd begaan aan Waalwijkse zijde, waardoor Cijntje er vandoor kon gaan. Wederom was Zwarts het eindstation: 2-4. Twee minuten later kwam de hoop weer terug door de ingevallen Darren Maatsen die de aansluitingstreffer wist te maken. Hij krulde de bal mooi in de verre hoek achter Janssen.

Voor Fred Grim was dit de aanzet om alles of niets te gaan spelen. Henrico Drost werd gewisseld door Roland Bergkamp. Dit betaalde zich diep in de blessuretijd uit. Na een voorzet werd de bal in eerste instantie op de paal gewerkt, waarna Bergkamp het meest alert was en toch nog een punt redde voor de Geelblauwen: 4-4.

RKC dankt de supporters voor haar komst en verwelkomt iedereen weer op 3 mei tijdens de laatste wedstrijd van de competitie tegen FC Eindhoven.

Opstelling RKC Waalwijk
Heemskerk, Gaari, Meulensteen, Drost (87. Bergkamp), Quasten, Rienstra, Mulder (46. Tahiri), Spierings, Seys, Bilate, Hansson (76. Maatsen)

Wisselspelers: Vaessen, Zielschot, Ndefe,Van Weert, Baggerman, Vermeulen, Walian

Hoofdcoach: Grim

Opstelling FC Dordrecht
Janssen, Breedijk, Peijnenburg, Kok, Summerville (60. Cijntje), Zamouri (60. Power), Montsma, Green, Schuurman (81. Breukers), Zwarts

Wisselspelers: Stankov, Power, Schalekamp, Timmermans, Cijntje, Breukers, Stoskovic, Jeddaoui

Hoofdcoach: Claudio Braga

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden