112

Vijf mannen gearresteerd in groot onderzoek naar autodiefstallen

Aanhoudingsactie
Foto: Politie

Den Bosch – In een maandenlang onderzoek naar grootschalige diefstal van auto’s en auto-onderdelen arresteerde de recherche dinsdagochtend in alle vroegte vijf personen. Het gaat om mannen van 46, 35, 34, 27 en 25 jaar uit Den Bosch en Rosmalen.

In de loop van 2018 bleek dat het aantal diefstallen van auto’s en onderdelen in de gemeente Den Bosch in enkele maanden flink was toegenomen. In het bijzonder auto’s van het merk Volkswagen bleken in trek. Niet alleen werden er complete auto’s gestolen, in veel gevallen werden auto’s ook volledig gestript. Vaak midden in de nacht werden onderdelen zoals koplampen, airbags en bumpers van de auto’s gehaald.

Verdachten

De recherche in Den Bosch startte daarop een onderzoek en na enige tijd kreeg het team zicht op een groep mannen uit de regio Den Bosch, die in verband kunnen worden gebracht met tientallen diefstallen in Den Bosch en omgeving: “De groep wordt in ieder geval gelinkt aan zeker twintig diefstallen, maar mogelijk zijn de mannen verantwoordelijk voor meer diefstallen”, zo vertelt de recherche.

Waalwijk

Medio december 2018 werden op de Oude Maasweg in Waalwijk drie gestripte auto’s gevonden. De daders hadden onder meer de airbags, wielen en de motorkap van de voertuigen meegenomen. De politie denkt dat ook deze diefstallen aan de groepering zijn toe te schrijven. De auto’s werden kort daarvoor gestolen in andere in Drunen en Waalwijk.

Locaties

Enige tijd werd de groep in de gaten gehouden en zo kwamen rechercheurs erachter dat de mannen vaak gebruik maakten van garages of loodsen in Den Bosch en omgeving. Op die plekken werden de gestolen auto’s gestript. De afgelopen weken huurde de groep een loods in het buitengebied van de gemeente Den Bosch. In die loods deed de politie woensdagavond 23 januari een inval en werden drie auto’s en verschillende onderdelen in beslag genomen.

Verder onderzoek

De vijf verdachten werden vanmorgen om 7.00 uur in hun woningen in Den Bosch en Rosmalen opgepakt. De huizen worden doorzocht, net als enkele andere locaties in de regio. De resultaten van de doorzoekingen worden later dinsdag bekend gemaakt. De vijf zitten vast en worden verhoord. Nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden