Hans van Mierlo Schoolhandbaltoernooi zeer geslaagd

WAALWIJK – Op woensdag 17 april vond voor de 24e keer het Hans van Mierlo Schoolhandbaltoernooi plaats. Dit toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door handbalvereniging Tachos en mogelijk gemaakt door zo’n 30 vrijwilligers.

Samen met hun klasgenoten streden ongeveer 250 kinderen dapper, fel en met veel plezier om het kampioenschap. 29 teams van verschillende basisscholen uit de gemeente Waalwijk trotseerden kou en, gelukkig niet teveel, regendruppels. De gezellige muziek, fruit, ranja en een zoete traktatie maakten veel goed. Sponsoren, bedankt daarvoor!

De gouden bokalen werden gewonnen door:

  • Groep 3/4 van basisschool Pater van der Geld
  • Groep 5/6 van basisschool De Veste/De Brug
  • Groep 7/8 van basisschool De Hoef/Hugo

Dit jaar kon er ook een Fair Play prijs gewonnen. Het meest sportieve team ontvangt Fair Play & Fun shirts. Deze prijs werd binnengehaald door groep 3/4 van basisschool Besoyen. Zij werden ook nog tweede in hun leeftijdscategorie!

Naast het spelen van wedstrijden, konden de kinderen middels een snelheidsmeter testen hoe hard zij gooien. Vince (Villa Vlinderhof) bleek het hardst te kunnen gooien met 61 km/uur! Hij werd met zijn team tweede van alle groep 7/8-teams.

De gymdocent van basisschool De Hoef/ Hugo besteedt kennelijk veel aandacht aan handbal, aangezien de kinderen uit groep 5/6 voor een tweede beker zorgden: zij wonnen een zilveren beker in hun leeftijdscategorie.

Het was een sportieve en gezellige middag, waarbij de samenwerking en het fanatisme ervan af spatte!

Mocht je ook nieuwsgierig zijn naar deze dynamische teamsport, meld je dan aan voor gratis proeftrainingen. Dit kan via de website van Tachos.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen