Koningin Máxima bezoekt het Schoenenkwartier in Waalwijk

WAALWIJK – Op dinsdag 23 april bracht Hare Majesteit Koningin Máxima een bezoek aan het Schoenenkwartier in Waalwijk. Het vernieuwde museum, dat in 2022 heropende, biedt een inkijkje in de geschiedenis en toekomst van de leder- en schoenenindustrie in De Langstraat, de regio die bekend staat om haar ambachtelijke vakmanschap.

KLIK HIER voor alle foto’s!

Bij haar aankomst nam Koningin Máxima de tijd om de Waalwijkers achter de dranghekken te begroeten en ontving ze diverse oranje bloemen, evenals een uitnodiging van de Koningsschool om hun nieuwe school te openen. Vervolgens werd ze ontvangen door museumdirecteur Rinske Jurgens en burgemeester Sacha Ausems, waarna ze een rondleiding kreeg door de tentoonstelling ‘De geschiedenis van De Langstraat’.

In de nieuwe familietentoonstelling ‘Trek de stoute schoenen aan’ kan men experimenteren met verschillende schoenen en ervaren hoe deze de perceptie van zichzelf veranderden. Tijdens een speciale modeshow op de catwalk werden opvallende schoenen getoond, waarbij Koningin Máxima een meisje dat ten val kwam troostte en voor de rest van de show op schoot nam.

In het schoenenlab ontmoette Koningin Máxima ambachtelijke schoenmakers, ontwerpers en studenten die samenwerkten aan creatieve projecten. Ze bezocht ook het werk van artist in residence Maxim Verheul, die bijdroeg aan het versterken van jong talent binnen het Schoenenkwartier. Ten slotte sprak ze met innovatieve bedrijven en ondernemers in de regio over de voortzetting van traditie en nieuwe ontwikkelingen.

Het werkbezoek eindigde om 13.35 uur, waarbij Koningin Máxima nog op de foto ging met vrijwilligers van het Schoenenkwartier. Bij haar vertrek werd ze uitgezwaaid door vele Waalwijkers, waarna ze nog even het publiek opzocht voordat ze vertrok met de dienstauto.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen