Geslaagd duoconcert Duinstedenkapel en Big Band Waalwijk

Foto: Big Band

WAALWIJK – Zondag was ‘De Mads’ in Waalwijk goed gevuld met muzikanten en muziekliefhebbers. De Duinstedenkapel en Big Band Waalwijk, twee regionale orkesten, gaven samen een concert.

Beide bands hebben hun repetitieruimten in Waalwijk, dus een gezamenlijk concert was snel geregeld. Dat beide orkesten in Waalwijk repeteren, wil niet zeggen dat het puur Waalwijkse orkesten zijn. Sterker nog, de meerderheid van de muzikanten komt uit de omringende gemeenten, vooral uit de gemeente Heusden.

De Duinstedenkapel met dirigent Harrie de Wijs, speelde voor de pauze een vijftiental gevarieerde nummers, waaronder natuurlijk Egerländer en Zuidamerikaanse muziek. Met de komst van de huidige dirigent is ook het repertoire verbreed met jazzy en big band achtige muziekstukken en medleys als Cha cha for Band. Er werden ook muziekstukken met belangrijke solopartijen gespeeld, zoals Träumende Trompeten en Saxophone Jubilee. Maar een afsluiter als Auf der Vogelwiese blijft natuurlijk leuk voor de luisteraars!

De Big Band Waalwijk onder leiding van  Ron Franken bracht een mooi jazzy en divers repertoire met bekende nummers als All of me en Fly me tot he Moon. Maar ook de wat nieuwere nummers als Birdland en Take Five swingden lekker. Lisette Leusden, zangeres van de Big Band, gaf met haar zang een extra tintje aan deze middag. En tot ieders’ verrassing was Harrie de Wijs, al was hij grieperig,  solo trombonist bij een van de nummers van de Big Band! Tja, muziek verbroedert….en wat een leuke samenwerking!

Duinstedenkapel
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen