Partyvlaai en Bakker Pim staan beide in de Top 10 van de lekkerste Brabantse worstenbroodjes

Foto: PartyVlaai Waalwijk

Uit meer dan 1000 worstenbroodjes zijn deze week de tien allerlekkerste gekozen. Bakker Henk Klein van PartyVlaai en Bakker Pim staan beide in de Top 10 met de door hun gebakken worstenbroodjes. De jury reikt de prijzen uit op 23 maart a.s.

Voor de 25-ste keer ging Omroep Brabant op zoek naar het lekkerste Brabantse worstenbroodje. Deze authentieke Brabantse lekkernij is opgenomen in de lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed. Deze week werden de tien finalisten bekend. Het worstenbroodje van bakker Henk Klein (PartyVlaai Waalwijk) is daar één van. Voor de vulling gebruikt PartyVlaai al sinds jaar en dag het gehakt van Slagerij Van Roessel. Naast Partyvlaai is ook Bakker Pim uit Waalwijk in de race voor het lekkerste Brabantse worstenbroodje! Leuk dat er twee bakkers uit Waalwijk in de Top 10 staan!

Stichting ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ draagt het Brabants worstenbroodje een warm hart toe en dient zich als taak het promoten, uitdragen en overdragen van kennis van dit mooie immateriële erfgoed. Dit doet de stichting door jaarlijks wedstrijden en workshops te organiseren en de (historische) kennis uit te dragen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen