Tom Dumoulin nieuwe directeur-eigenaar Dumco Sprang-Capelle

Vier generaties Dumoulin
Foto: Dumco

SPRANG-CAPELLE – Tom Dumoulin wordt de nieuwe directeur-eigenaar van Dumco. Tom neemt het stokje over van zijn vader, Jan Dumoulin die sinds 1998 het bedrijf runt. Het familiebedrijf uit Sprang-Capelle bestaat in 2022 94 jaar.

Tom is de vierde generatie uit de familie die Dumco zal gaan leiden. De overname is voor hem nooit vanzelfsprekend geweest. “De afgelopen jaren heb ik mij steeds meer verdiept in het bedrijf van mijn vader. En sinds de afronding van mijn studie ben ik er werkzaam. Ik wilde proefdraaien om te ontdekken hoe het is. Ik kan nu zeggen dat ik het bedrijf te mooi vindt om niet voort te zetten zonder intrinsieke motivatie. En die motivatie, die heb ik.” Tom studeerde Communicatie- en informatiewetenschappen en deed een master Bestuurs- en organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht.

Versterken van het eigen merk

Tom zal zich gaan focussen op het versterken van het eigen merk. “Er ligt een uitdaging om het bedrijf te moderniseren en toekomstbestendig te houden”, aldus Tom. Stapsgewijs wil hij een digitaliseringsslag maken. “Het optimaliseren van interne processen en het promoten van onze online webshop zijn voorbeelden die een win-win situatie opleveren, voor zowel onze medewerkers als onze klanten. Bovendien levert data vaak ook waardevolle kennis op”.

Daarnaast wil Tom met de eigen merken Mysole en Medisole een grotere plek in de markt veroveren. Tom: “Mysole en Medisole groeien hard en er liggen voor Mysole kansen op de buitenlandse markt. Ik wil vooral sterker maken wat we al in huis hebben. Wat goed is, goed houden en inzetten op de kansen die er zijn.”

Officiële overname

Voorlopig blijven vader en zoon samen aan het roer. “We doen nu alles samen en geleidelijk aan leer ik hierdoor steeds meer”, aldus Tom. Jan Dumoulin: “Ik denk dat ik zeker nog een aantal jaren van toegevoegde waarde kan zijn, ik zie nog geen reden om te stoppen”. Tom: “Hij kent de hele markt en dat is de kracht van het bedrijf. Een betere leermeester kan ik niet hebben”.

Cookieinstellingen