Domino’s eindigt discussie en stopt met ananas op pizza

Foto:

Hoort ananas wel of niet thuis op een pizza? Het is een levende discussie die de wereld al lange tijd in twee kampen verdeeld. Als het aan demissionair premier Mark Rutte ligt, dan is het antwoord duidelijk: ananas hoort zeker niet op een pizza. Domino’s maakt voor eens en altijd korte metten met deze discussie. Vanaf maandag 29 maart is de ananas op pizza daarom niet verkrijgbaar bij Domino’s in Nederland.

Opmerkelijk is de keuze van de pizzaketen niet. De discussie speelt al zo lang als de pizza Hawaii bestaat. Zo mengde verschillende top-chefs, beroemdheden en politici zich al eens in de discussie. De zoete smaak en hoge zuurtegraad maakt een combinatie met de overwegend hartige pizza geen ‘match-made-in-heaven’.

Toch zag de keten de kritiek op de eigenaardige combo in de afgelopen jaren toenemen. ‘’We kregen over de jaren best wat kritiek op het aanbieden van deze pizza’’ vertelt Casper Mooyman, Marketing Director van Domino’s. Hij vervolgt: ‘’Hoewel we weten dat er een groep trouwe ‘pizza Hawaii fans’ is, zien we ook duidelijk dat de smaak en wensen van onze klanten verandert. Dat betekent dat je soms afscheid moet nemen van een iconische pizza. Vanaf maandag 29 maart neemt de pizzaketen daarom officieel afscheid van de pizza Hawaii. Ananas zal dan ook niet langer als los ingrediënt toe te voegen zijn op de pizza’s.

Domino’s streeft constant naar vernieuwing en verbreding van het menu. Zo voegde de keten onlangs nog vegan pizza’s en buckets ‘Crunchy Chicken’ toe aan haar menu. Welke pizza er in de plaats van de Hawaii komt, houdt de keten nog even geheim.

Up to date blijven van de openingstijden, menu wijzigingen en beste (win)acties van Domino’s? Like hiervoor de Facebookpagina van Domino’s Waalwijk, Drunen of Kaatsheuvel.

Cookieinstellingen