Beauty Lounge: schoonheid met extra voorzorg

WAALWIJK – Schoonheidsspecialiste Wendy van Engelen moest aan het begin van de coronacrisis zeven weken haar Beauty Lounge aan de Prof. Piersonstraat 30 in Waalwijk sluiten. Ze nam extra voorzorgsmaatregelen toen ze weer openging op 11 mei, om haar klanten gerust te stellen en het gevaar op besmetting uit te sluiten.

“Ik heb een contactberoep en hanteer daarom een strak corona-protocol. Zo draag ik consequent een nieuw mondkapje bij elke klant die binnenkomt en was elke keer weer mijn handen. Lakens, handdoeken en dekentjes worden voor elke behandeling verschoond”, vertelt Wendy vanachter het glazen scherm dat ze heeft aangeschaft voor de ‘nagelklanten’, vrouwen die om de drie tot vier weken kunstnagels van acryl laten aanbrengen en lakken. “Glas kan je heel goed helder houden en het staat ook beter. De dames hebben allemaal een eigen vijlenset, dat is heel hygiënisch, die bewaar ik voor ze. Ze moeten ook hun handen wassen voordat ik met de behandeling begin. Ik deed altijd al handschoenen aan voor het nagelwerk, dus hoe veilig wil je het hebben?”

Vaste klantenkring

Beauty Lounge bestaat vijftien jaar en heeft in die periode een vaste klantenkring opgebouwd. Wendy heeft wel gemerkt dat sommige klanten na de heropening toch afhaakten. “Dat kan zijn uit vrees voor corona, ook al heb ik er echt alles aan gedaan om die weg te nemen. Aan de andere kant zullen er ook klanten zijn die hun baan hebben verloren en op de uitgaven moeten letten, een schoonheidsbehandeling is toch een luxe. De meeste klanten waren blij dat ik weer ging beginnen, die wilden dolgraag hun nagels laten doen en ook bijvoorbeeld hun wenkbrauwen, want ze willen er verzorgd uit blijven zien. Maar ik heb dus ruimte voor nieuwe klanten.”

MicroSkinPolish

We lopen naar de kamer waar Wendy een behandelstoel heeft staan en een indrukwekkend apparaat. “Dat is de MedCos MicroSkinPolish, waarmee ik een 3-in-1-behandeling kan doen, die op het gezicht is gericht, maar ook geschikt is om ouderdomsvlekjes op de handen te verminderen. De huid wordt eerst gereinigd met steriele kristallen, die de dode huidcellen weghalen. Met een zwak soort laser en infrarood werk ik in de tweede fase vervolgens een serum in de huid, die daardoor elastischer wordt en kleine rimpeltjes en oneffenheden laat verdwijnen. Fase drie is de polishing, waarmee ik een dermatologisch getest serum in de huid masseer en de doorbloeding stimuleer. Het is een heel mooie huidverbeterende behandeling, een oppepper voor de huid. Het is een kuur van zes tot acht behandelingen, om de tien tot veertien dagen. Waarbij ook thuis met de juiste producten de huid verzorgd moet worden.”

Verkoop producten

Op een grote kleurige display zijn alle make-up producten van het Italiaanse merk Pupa Milano te zien die Wendy verkoopt, van oogpotlood tot mascara, oogschaduw en lippenstift. “Het leuke van Pupa is dat ze ook seizoensproducten hebben en het assortiment vernieuwt met regelmaat, het gaat met de mode mee.”

Uit Spanje komen de huidverzorgingsproducten van Skeyndor. “Dit merk heeft ook sets met op elkaar afgestemde producten voor een goede huid behandeling in de salon. Niet goedkoop, maar wel met een heel mooi resultaat. Het merk Ahava, dat ik voer, komt uit Israël. De producten zijn allemaal geïnspireerd op de kracht van de mineralen uit de Dode Zee en gericht op het hele lichaam: handcrème, bodylotion en en douchegel. Bijzonder is een ‘droge’ olie, die spuit je op de huid en trekt heel snel in, en laat in tegenstelling tot gewone olie geen vette laag achter.”

Op Facebook en Instagram communiceert communiceert Wendy over nieuwe producten en behandelingen. “Ik geef ook tips voor het gebruik van de make-up. Pupa Milano heeft nu bijvoorbeeld de nieuwe lijn Dark Side of Beauty geïntroduceerd en ik laat zien wat je ermee kan.”

Tekst Rens Groenendijk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen