Nu te koop bij RoadThrifters: verschillende designs vintage RoadKapjes

WAALWIJK / KAATSHEUVEL – RoadThrifters is een jong bedrijf wat zich sinds januari 2018 bezighoudt met de inkoop en verkoop van vintage (voornamelijk) kleding, maar ook onder andere meubels, gebruiksvoorwerpen en magazines uit de jaren 70, 80, 90 en 00. Dit kan nieuw zijn maar ook gebruikt: altijd heeft eigenaresse Elise Bakker voor ogen dat alles wat in het verleden geproduceerd is een tweede kans verdiend.

Juist deze tweede kans is goed voor onze aarde, maar ook voor de consumenten, want vaak zijn vintage stukken uit het verleden op een dusdanige manier gefabriceerd, dat de kwaliteit nog subliem is en het daarmee automatisch uiterst zonde is om weg te gooien.

Stoffen

RoadThrifters heeft op haar trips op zoek naar vintage items in Kroatië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Montenegro, maar ook België, Duitsland, Polen en Rusland door de jaren heen de hand weten te leggen op vele meters verschillende vintage modestoffen uit de 60’s, 70’s, 80’s en 90’s waarmee eigenaresse Elise Bakker de wildste plannen had. Met de huidige coronacrisis en de mondkapjesverplichting in (sowieso) het openbaar vervoer, heeft Elise een complete lijn mondkapjes ontwikkeld die van deze stoffen met de hand gemaakt worden. Deze kapjes worden onder de merknaam “RoadKapje” verkocht en deze naam is een creatieve samenvoeging van de bedrijfsnaam in combinatie met de speelse hint dat ze op de openbare weg gedragen moeten worden.

RoadKapjes zijn niet saai wit

De RoadKapjes van RoadThrifters zijn niet saai wit en ze zijn ook niet geschikt voor medische doeleinden. RoadKapjes zijn er in verschillende designs: Zoek je een mondkapje met een veelkleurige 70’s print? Een RoadKapje is hier in leverbaar, net zoals in al die andere denkbare prints die vanaf de 60’s in de mode waren. Ieder RoadKapje wordt met de hand gemaakt, onder de meest strenge hygiënische omstandigheden, zodat het RoadKapje zelf nooit een besmettingsbron voor COVID19 op zich kan zijn. Ieder RoadKapje voldoet aan de strenge normen die de Belgische overheid aan mondkapjes stelt. Verder worden de RoadKapjes tweezijdig gemaakt: De stof aan de buitenzijde wijkt af van de stof aan de binnenzijde en er bestaat de mogelijkheid om tussen de beide stoffen een filter in de vorm van bijvoorbeeld een papieren zakdoekje te dragen.

RoadKapjes zijn een succes!

Inmiddels hebben al vele handgemaakte RoadKapjes het magazijn in Kaatsheuvel verlaten. RoadKapjes worden niet alleen in Nederland gedragen, maar ook in België, Frankrijk, Verenigde Staten, China, India en Rusland. Een RoadKapje, gemaakt van een unieke (ongebruikte) modestof uit de 60’s, 70’s, 80’s en 90’s kost € 11,95 per stuk. Ze zijn te bestellen via www.roadthrifters.com en/of de RoadThrifters online-shop op het vintage kleding platform United Wardrobe. Uiteraard zijn de RoadKapjes ook te bewonderen op de Instagram en Facebook-pagina van RoadThrifters.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden