“Ik stuur wel even gauw een appje”

Foto:

Lekker makkelijk en snel. Jij hebt je zegje gedaan en je kunt weer door. Vaak is het een onschuldige boodschap, die misschien niet eens een reactie nodig heeft. Maar sta je er weleens bij stil hoeveel misverstanden er ontstaan door het versturen van appjes en mailtjes?

Een leuk bedoelde opmerking, een emoticon of een grapje kan heel anders overkomen als je het schrijft, dan wanneer je het zegt. Je hoort er immers geen intonatie bij. En je ziet er geen gezichtsuitdrukkingen bij. Daardoor mis je de bedoeling van de verzender vaak. De ontvanger leest de boodschap en geeft hem kleur door zijn eigen ervaringen en ideeën. En die kunnen heel anders zijn dan die van de verzender. Zo is een misverstand natuurlijk heel snel geboren. Wil je dat graag voorkomen? Pak je telefoon en…. bel! Praat met elkaar. Dat maakt het contact zo veel makkelijker!

Natuurlijk zijn er altijd situaties waarin je niet zonder schriftelijke communicatie kunt. Heb je daar hulp bij nodig, zodat je misverstanden kunt voorkomen? Neem contact op met Pluk Virtueel Support, 06175155369, www.plukvs.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden