Worstenbrood én speculaas Van Beijnen ‘Bekroond met Goud’

Foto: van Beijnen

WAALWIJK – Tim van Beijnen van Bakkerij Van Beijen uit de Grotestraat in Waalwijk is door het Nederlandse Bakkerij Centrum (NBC) tweemaal ‘Bekroond met Goud’. Zowel zijn worstenbrood, als zijn speculaas won de prestigieuze titel.

Top van Nederland

Bakker Tim van Beijnen maakt er geen geheim van dat hij bij de top van Nederland wil horen. “Om te meten waar we staan, doen we regelmatig mee aan specifieke productkeuringen. De meest reële keuring van allemaal is die van het Nederlands Bakkerij Centrum. Zij keuren niet alleen op smaak, maar kijken ook naar geur, kleur en diverse bakeigenschappen. Alles moet aan de hoogste eisen voldoen om in aanmerking te komen voor het predicaat Bekroond met Goud. Kortom: een echte vaktechnische keuring.”

Onaangekondigde keuring

De NBC-keuring gebeurt door een team van ervaren en onafhankelijke keurmeesters. “Ze halen de producten onaangekondigd bij je op. Het is dus niet zo dat je er speciaal voor gaat bakken en extra je best doet vanwege die keuring. Het zijn producten zoals ze alle dagen in onze bakkerij liggen.”

Productkeuze

Bakker Van Beijnen vertelt waarom hij de twee specifieke producten aanbood voor de NBC-keuring. “Onze worstenbroodjes hebben pas een nieuwe receptuur. Sinds onze verhuizing naar de Grotestraat werken in deze vestiging met vlees van onze buren: Van Roessel, tevens de beste slager van Nederland. En onze speculaasjes stuurde ik in vanwege de ludieke aankondiging op ons nieuwe pand over wat erin kwam: Binnenkort komt aan alle ‘speculaasies’ een eind.

‘Enorme eer en erkenning’

Beide producten zijn beoordeeld op de vijf vooraf vastgestelde beoordelingscriteria en in de prijzen gevallen. “Het is een super eer en enorme erkenning voor ons vakmanschap”, zegt Tim trots. “Je hoopt er uiteraard op, maar dat beide producten dan ook nog goud pakken, is ongelooflijk.”

Tweede jaar op rij goud

Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat Bakkerij Van Beijnen Bekroond met Goud-waardering binnenhaalt. Vorig jaar won hij met zijn Zwitsertjes (amandelkoekjes) en citroen tartelette. “Twee jaar achter elkaar goud binnenhalen, was echt ondenkbaar. We zijn waanzinnig blij.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden