Scoor je altijd met een goede domeinnaam?

Een pakkende naam voor je bedrijf bedenken is lastig, maar het kiezen van de juiste domeinnaam is voor veel mensen ook een enorm vraagstuk. De grootste fout die hiermee wordt gemaakt is dat ondernemers verwachten dat hun geregistreerde domeinnaam direct hoog gaat scoren in Google. Puur en alleen omdat ze een belangrijke zoekterm in hun domeinnaam hebben, zoals ‘gratis bloemen bezorgen’ of ‘glutenvrij brood’.

Als er achter deze domeinnaam een zeer slechte website schuilgaat, zal Google deze pagina’s zeker niet hoog ranken. Google kijkt dus niet zozeer naar de domeinnaam, maar veel meer naar de kwaliteit van de content in een website.

Waarom zou je dan nog een domeinnaam willen registreren met een zoekterm erin? Er zijn wel degelijk een aantal redenen waarom je goed moet nadenken over je domeinnaam. Er zijn namelijk nog redelijk veel mensen die het zoekwoord direct als domeinnaam in de adresbalk van hun browser invullen, zoals bijvoorbeeld ‘gratis bloemen bezorgen’. Dan is het handig als ze direct doorgaan naar jouw website. Denk bij het kiezen van een domeinnaam ook aan de manier van spellen. Indien deze lastig te spellen is dan kan het zijn dat potentiële klanten naar een verkeerde website gestuurd worden of een foutmelding krijgen. Houd er ook rekening mee dat een domeinnaam zonder koppeltekens doorgaans beter werkt dan een domeinnaam met koppeltekens. En ben je bijvoorbeeld een bloemist en weet je nu al dat je in de toekomst je diensten wilt uitbreiden met bijvoorbeeld kerststukken? Dan is het wel slim om voor een klein bedrag per jaar alvast deze domeinnaam te registeren. Op deze manier kan jouw concurrentie er ook niet mee vandoor. Houd altijd in gedachte dat een goed scorende website niet draait om de domeinnaam, maar om de inhoudelijk sterke content.

Wil jij toch graag profiteren van de domeinnaam en het zoekwoord wat erin staat? Dan dien je unieke en waardevolle content in deze site te plaatsen. Heb je hier hulp bij nodig? Dan ben je bij Perfect-Sales aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in zoekterm positionering en zorgen ervoor dat jouw bedrijf een eerste pagina positie krijgt. Daarnaast werken we volgens het No Cure – No Pay principe, wat inhoudt dat er alleen betaald hoeft te worden indien de afgesproken zoektermen op de eerste pagina vertoond worden. Zorg er samen met Perfect-Sales voor dat jouw bedrijf direct online gevonden wordt. Voor meer informatie kunt u bellen naar 013-2201111 of mailen naar [email protected]

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden