Dag pen en papier…

Foto: pexels.com

Papier en pen… ze verdwijnen langzaam steeds meer uit kantoren en scholen. Ook thuis trouwens.

Een briefje op tafel voor degene die straks thuis komt, is nu een appje geworden. Een afspraak zet je in je telefoon en niet meer op de kalender in de keuken. En een boodschappenlijstje maak je met de app van de supermarkt, waarbij schrijven vervangen is door scannen.

Allemaal vernieuwingen waar veel gemak bij komt kijken. Op een appje kun je natuurlijk reageren, waar dat bij een briefje op tafel toch aanzienlijk lastiger is. De agenda in je telefoon heb je altijd bij je en geeft je bovendien ook nog een seintje om je aan een afspraak te herinneren. En met het boodschappenlijstje in de app van de supermarkt ben je maar 1 klik verwijderd van het bestellen en afleveren van je boodschappen.

Ik ben er heel blij mee maar…. soms krijg ik toch een beetje heimwee naar de pen. Met een beetje weemoed denk ik terug aan al die droedels die op mijn agenda of kladblok verschenen tijdens vergaderingen of telefoongesprekken. Wat een kunstzinnige uitspattingen waren dat! En al die pennen die ik vakkundig uit elkaar heb geschroefd terwijl ik zat te luisteren naar een of ander betoog. Met een beetje geluk belandde het veertje niet in je koffie…

Zo merk ik dat ik, steeds vaker, geen pen bij me heb, terwijl dat voorheen een van de vaste items in mijn tas was. Blijkbaar groei je daar vanzelf in mee.

Gelukkig blijft schrijven altijd bestaan, met pen of digitaal. En het blijft het leukste wat er is!

Heb je hulp nodig bij het schrijven van teksten? Neem contact op met Pluk Virtueel Support, 06175155369, www.plukvs.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden