Kindercoach ‘Vrolijk & Dapper’ Starter van het Kwartaal

Foto: Nick Luypen

Op donderdag 21 november is kindercoach Vrolijk & Dapper uit Drunen door Rabobank De Langstraat uitgeroepen tot Starter van het Kwartaal. Startend ondernemer Marga Pullens overtuigde de jury met een enthousiaste pitch over haar recent geopende praktijk en won daarmee een PR-boost. De andere genomineerden gingen echter niet met lege handen naar huis: de Rabobank laat voor alle drie de starters een professionele bedrijfsfilm maken.

Marga Pullens werkte zo’n vijftien jaar als leerkracht in het basisonderwijs. Aan het einde van afgelopen schooljaar nam ze afscheid van haar basisschool in Vlijmen, klaar voor een nieuwe stap: in september opende ze kindercoachpraktijk Vrolijk & Dapper. “In mijn praktijk bied ik individuele begeleiding aan kinderen tussen 6 en 14 jaar oud”, pitchte Marga. “Ik help ze om weer in hun krachten en talenten te laten geloven, zodat ze weer goed in hun vel zitten en ontspannen zijn en geen last meer hebben van bijvoorbeeld faalangst, onzekerheid, buikpijn of boos en dwars gedrag. Daarvoor luister ik goed naar de ouders en ga ik vooral met het kind in gesprek. Bijna altijd neem ik het kind mee naar buiten, samen lekker de natuur in! Daar voelen kinderen zich namelijk vrij en doen ze makkelijker hun verhaal. Ik geef ouders tips en zo ontstaat er meer rust in het gezin.”

‘Kindercoaching draait om vertrouwen’

Marga richt zich met name op hooggevoelige kinderen en benadrukt dat ze niet alle problematieken begeleidt. “Als kindercoach kun je niet alles. Rouwverwerking en echtscheiding zijn bijvoorbeeld specialismen die ik niet aanbied. In de toekomst hoop ik Vrolijk & Dapper overigens uit te bouwen tot een breed kindcentrum waar wel alle specialismen aanwezig zijn.” De kersverse onderneemster heeft al aardig wat kinderen onder haar hoede en timmert stevig aan de weg. Ze organiseert thema-ochtenden en geeft lezingen op scholen en in bibliotheken. “Voordat ouders hun kostbaarste bezit aan me toevertrouwen, willen ze uiteraard weten wie ik ben”, zo motiveert ze haar aanpak. “Kindercoaching draait écht om vertrouwen.”

Kledingmerk As We Are en restaurant Haven 12

Naast Vrolijk & Dapper waren As We Are en restaurant Haven 12 genomineerd voor de titel Starter van het Kwartaal. Haven 12 opende begin november de deuren aan de Winterdijk/Gedempte Haven en introduceert in Waalwijk een concept van streetfood met een internationaal karakter, shared dining en bovenal een unieke beleving. Het zogeheten entrepot is bestemd voor feesten en partijen en ondernemer Leo Hokke vertelde trots dat er al tot februari volop boekingen zijn geplaatst. Femke Evers en Kristel Berkhof zijn de oprichters van As We Are, een nieuw kledinglabel dat zich met verrassende ontwerpen richt op vrouwen tussen circa 30 en 50 jaar. Medio december gaat de webshop www.asweare.fashion de lucht in. Femke Evers: “Opvallende, gekke details zijn een belangrijk kenmerk van onze ontwerpen. Daarnaast staat onze collectie voor duurzaamheid en kwaliteit. We maken mooie, tijdloze kleding die lang meegaat en kiezen er dan ook bewust voor om geen uitverkoop te houden.” Bijzonder aan As We Are is dat het een geheel Brabants merk is: ook de productie vindt volledig in het zuiden plaats. Kristel Berkhof: “Dat zorgt voor korte lijnen, we zitten er bovenop. Het is bovendien duurzaam; er is geen sprake van internationaal transport.”

Rabobank helpt starters

De jury had de lastige taak om uit de drie gedreven ondernemers een winnaar te kiezen. Na rijp beraad werd Marga Pullens van Vrolijk & Dapper verkozen tot Starter van het Kwartaal, de laatste van 2019. Michiel de Vaan, accountmanager MKB bij Rabobank De Langstraat, verraste alle drie de starters met het aanbod een professionele bedrijfsfilm te laten maken. De verkiezing Starter van het Kwartaal wordt sinds het voorjaar van 2017 georganiseerd door Rabobank De Langstraat, met het doel startende ondernemers een extra steuntje in de rug te geven. Michiel de Vaan: “Allereerst helpen we starters uiteraard met hun bancaire vraagstukken. Daarnaast staan we ze als partner actief bij, door kennis te delen over uiteenlopende onderwerpen en ze te helpen bij het vergroten van hun netwerk. We organiseren regelmatig bijeenkomsten en ieder kwartaal is er deze verkiezing, waarvoor we drie startende ondernemers nomineren. Tijdens een ontbijtsessie waarvoor we ook andere ondernemers uitnodigen mogen zij hun nieuwe bedrijf presenteren in een korte pitch. Dat levert altijd prachtige, enthousiaste en interessante verhalen op.”

De eerstvolgende verkiezing vindt plaats op 12 februari 2020. Aanmelden kan via www.rabobank.nl/delangstraat/startervanhetkwartaal, waar ook meer informatie is te vinden over de voorwaarden en eerdere winnaars.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden