Delft Profielen produceert uniek gevelprofiel voor nieuw bedrijfspand Nzerink

Foto: Delft profielen

Nzerink Dak en Gevel plaatste bij Delft Profielen in Waalwijk een niet alledaagse order voor haar nieuwe bedrijfspand: een rabat profiel, voorzien van hoogwaardige prisma coating in de vrij unieke kleur Helios. Door de hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en weerbestendige coating voorzag Delft Profielen het 600 m2 grootte bedrijfspand van een wel heel bijzonder jasje.

“De ontwerper van de nieuwe loods wilde graag een bepaalde kleurencombinatie hebben, die bij de antraciete kleur van de loods past. Hij kwam uit op de kleur Helios en die is alleen maar leverbaar als hoogwaardige prisma coating. De kleur was leidend”, zegt Henk-Willem Groot Enzerink, directeur en oprichter van het in Drachten gevestigde Nzerink Dak en Gevel. Dat de groothandel daardoor meteen ook een hoogstaand kwalitatief product bestelde, was volgens hem een mooi bijkomend voordeel.

Vertrouwensrelatie

Delft Profielen en Groot Enzerink zijn geen vreemden van elkaar, de relatie gaat ruim vijftien jaar terug. De directeur van Nzerink Dak en Gevel kent het gepassioneerde familiebedrijf nog uit de tijd dat hij in loondienst was. Toen de Fries in 2017 besloot zijn eigen bedrijf te starten en afgelopen zomer zijn nieuwe pand bekleed moest worden met gevelplaten, was de keuze voor een leverancier dan ook niet zo moeilijk. “Het contact was altijd al goed en het vertrouwen is er. Delft Profielen kijkt goed mee, loopt alles na of het wel klopt en als er iets mis is, lossen ze het op.”

Uniekheid

Paul IJpelaar, verkoper bij Delft Profielen, was nauw betrokken bij de toch wel unieke order van Nzerink Dak en Gevel. “Voor ons was het pas de tweede keer, dat wij dit profiel met deze coating gedraaid hebben. Een prisma coating op een rabat profiel is echt een hele kostbare oplossing. Het is een hoogwaardige coating en bovendien was de bestelde kleur niet standaard”, zegt IJpelaar, die de uniekheid ervaart in de combinatie van coating, kleur en dikte. “We gebruikten dikker staal, dan normaal. Voor deze order was de dikte 0,70 mm, terwijl er veelal 0,63 mm besteld wordt.”

Groot Enzerink is zeer tevreden over de samenwerking, de snelle levering en het eindresultaat van het toch wel bijzondere project. “De kleur is echt perfect, maar we moeten de puntjes nog op de i zetten. Het gaat dan om kleine dingen als afwerkstukken en lijsten.”

Delft Profielen
Havenweg 4
5145 NJ Waalwijk
Nederland

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden