Duplicate content: is het slecht voor SEO?

Foto: Pixnio

Wat is duplicate content eigenlijk? We spreken van duplicate content wanneer uw website verschillende pagina’s heeft met dezelfde content. Het kan ook zijn dat andere websites informatie van uw website hebben gekopieerd, dan spreken we over external duplicate content. Maar wat is dan het probleem met duplicate content en hoe kunt u dit voorkomen? We vertellen het u graag!

Wat is het probleem met duplicate content?

De zoekmachine Google wil haar bezoekers alleen de meest relevante zoekresultaten laten zien. Iemand die een zoekopdracht uitvoert, zit er niet op te wachten om dezelfde content meerdere keren in de zoekresultaten te zien. Wanneer Google duplicate content tegenkomt tijdens het crawlen (=verkennen van websites door zoekmachinesoftware), wordt er maar één pagina in de zoekresultaten opgenomen. Het zou jammer zijn als Google de URL kiest welke niet uw voorkeur heeft. Of stel u voor dat iemand anders uw informatie heeft overgenomen en Google niet weet wie de oorspronkelijke auteur is. Dan kan uw website niet worden vertoond in de zoekresultaten, maar die van een ander wel.

Een ander probleem kan het verlies van linkbuilding zijn. Stel dat er op uw website duplicate content staat in de vorm van een artikel, en er zijn twee URL’s die leiden naar dit artikel. Wanneer er 5 websites linken naar de ene pagina en 5 naar de andere, loopt u een stroom aan links mis. Het liefste komt alles binnen op één pagina. Ook wanneer de Google crawler teveel duplicate content op uw website tegenkomt, kan dit ervoor zorgen dat Google ermee stopt en geen tijd besteedt aan het crawlen van uw site. Hierdoor bent u ook niet zichtbaar in de zoekresultaten. Google kan ook een limiet vaststellen aan het aantal pagina’s dat er geïndexeerd mag worden.

Perfect Sales biedt oplossingen

Duplicate content kan dus wel degelijk negatief effect hebben op SEO resultaten, omdat pagina’s veel lager worden gerankt. U wilt natuurlijk op de eerste pagina van Google staan bij relevante zoekopdrachten! Perfect Sales is de perfecte partij om u hierbij te helpen. Wilt u meer weten over onze diensten? Bezoek onze website of bel voor een persoonlijk gesprek naar 013-2201111.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden