Dutch Design schoenen met je eigen naam op de zool

Foto: Mr. Ecker

Wat krijg je als je Dutch Design combineert met Portugees vakmanschap en Italiaanse invloeden in een schoenenlijn voor mannen?

Ondernemer en designer Christian Ecker zocht het uit en lanceerde deze week de hieruit voortgekomen liefdesbaby: Mr. Ecker. Een schoenenmerk dat op verschillende manieren een positieve voetafdruk wil achterlaten op de wereld en deze week exclusief via Kickstarter is gelanceerd.

Mr. Ecker richt zich op kwaliteit en Hollandse degelijkheid. Stijlvolle schoenen die je zowel met uitgaan als onder je (trouw)pak kunt dragen. Gemaakt van hoogwaardige materialen, puur leder en slim design. Christian Ecker leunt hierbij op zijn jarenlange ervaring, maar ook op de regio waar hij geboren en getogen is. De Brabantse Langstraat gold ooit als hét schoenenwalhalla van Europa, met woonplaats Waalwijk als kloppend hart van deze schoen- en lederindustrie. Mr. Ecker is dan ook zeker niet het eerste schoenenmerk dat hier zijn oorsprong vindt. Het is wel het eerste schoenenmerk dat via Kickstarter een wereldwijd publiek weet te bereiken.

In frustrerende investeringsgesprekken met banken had Christian Ecker geen zin in. Creativiteit en ondernemendheid mochten niet beteugeld worden. Zijn dromen evenmin. Mr. Ecker heeft daarom het grote publiek gezocht met crowdfunding. Mensen kunnen nu al hun eerste paar schoenen bestellen, tegen aantrekkelijke voorwaarden. De Portugese fabriek van Mr. Ecker, waar de schoenen met de hand worden gemaakt, is hiermee verzekerd van een gegarandeerde afname. Nu al zijn er aanvragen binnengekomen vanuit de Verenigde Staten en Dubai. Voor backers, zoals leden worden genoemd die via Kickstarter hun steentje bijdragen, ligt naast een mooie korting nog iets bijzonders in het verschiet. Wie nu een van de eerste 25 paar per model bestelt heeft de mogelijkheid om zijn eigen naam op de zool te laten laseren. Zo laat je dus letterlijk een unieke afdruk achter op deze aarde!

Mr. Ecker brengt bij zijn lancering vier verschillende modellen op de markt; Derby, Chukka, Chelsea en Boot. Op de Kickstarter-pagina staan alle modellen gepresenteerd. Ieder model komt in zes stijlvolle kleuren: Cognac, Camel, Dark Brown, Navy, Off Black, Dark Olive. Mr. Ecker richt zich naar eigen zeggen ‘simpelweg op mannen met stijl’. Mannen die het leven vieren en daar ook hard voor werken. Die genieten van welverdiende geneugtes en succes delen met familie en vrienden. Juist deze laatste gedachte sluit ook goed aan bij de filosofie van crowdfunding.

Mr. Ecker staat niet alleen voor stijlvolle kwaliteitsschoenen, maar strijdt ook voor een kinderarbeidvrije schoenenbranche. Hiervoor werkt het merk samen met Save the Children, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor de rechten van het kind. Van iedere bestelling gaat € 5,- direct naar dit goede doel. In de toekomst zal Mr. Ecker zich via vele andere initiatieven blijven inzetten voor een betere wereld.

Mr. Ecker
Eerste Zeine 7
Waalwijk
Website
Facebook

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen