Veel fun en gein voor jonge voetballers bij RWB GO Waalwijk Kanjerfestijn

16 sep , 9:32 Sport
rwb go waalwijk training 2
WAALWIJK -  Zaterdag 14 september begon Voetbalvereniging RWB Waalwijk, in samenwerking met GO Waalwijk, het voetbalseizoen voor de 'kanjers'. Dit zijn meisjes en jongens van 4 (bijna 5) tot en met 6 jaar die plezier hebben in voetbal.
Het evenement trok 50 kinderen uit de omgeving, die op het feestelijk versierde hoofdveld werden ontvangen door hoofdtrainer Foort Cove en de mascotte van GO Waalwijk, SJORS. Na een kennismaking deden de kinderen, ingedeeld in vier leeftijdsgroepen, mee aan leuke voetbalspelletjes.
In de pauze kregen ze water te drinken en zorgde GO Healthy ervoor dat er voor iedereen een gezond stuk fruit beschikbaar was. Na de pauze werd de training afgesloten met een eindpartijtje. De dag eindigde met een groepsfoto van de kanjers, trainers en SJORS onder de GO Waalwijk-boog.
Vanaf zaterdag 21 september kunnen de kanjers vrijblijvend mee blijven trainen. Niet alleen de deelnemers van het evenement zijn welkom, maar ook alle andere kinderen uit de buurt. De trainingen, tot eind oktober, vinden plaats van 8.30 tot 11.45 uur op Sportpark De Gaard, in verband met verduurzamingswerkzaamheden.
De proeftrainingen zijn geheel gratis, en pas als na enkele trainingen duidelijk is dat een kind voetbal echt leuk vindt, beslissen ouders of het kind lid wordt van RWB. Mocht het voor ouders lastig zijn om de contributie en voetbalspullen te bekostigen, dan kan Jeugdfonds Sport & Cultuur ondersteuning bieden. Meer informatie hierover vind je op de website van GO Waalwijk: https://www.gowaalwijk.nl/jeugdfonds-waalwijk/.
Kinderen vanaf 6 jaar die willen voetballen kunnen zich aanmelden bij RWB via www.rwbwaalwijk.nl. Ook kunnen ze op een doordeweekse avond of zaterdag binnenlopen bij RWB en vragen naar een lid van de Technische Commissie: Foort Cove, Stephan de Man, Wesley Bleijenberg, Rene van Drongelen of Dave de Louw (meisjesvoetbal). Via het Sjors Sportief boekje is er aan het begin van het schooljaar de mogelijkheid om een gratis proeftraining te volgen.