Van Mossel MG-Tachos begint Eredivisie-seizoen met winst op BFC Beek

12 sep , 18:02 Sport
tachos
WAALWIJK - Het was voor velen een groot vraagteken waar diverse clubs met hun selectie bij aanvang van het nieuwe seizoen 24/25 zouden staan. Er waren namelijk veel spelersmutaties en diverse clubs hadden een behoorlijk jasje uitgedaan. Dit gold zeker voor Van Mossel MG-Tachos, waar 12 spelers vertrokken of stopten, maar ook voor BFC uit Beek, de Eredivisiekampioen van het afgelopen seizoen. Wat vorig seizoen nog een topduel tussen twee kampioenskandidaten was, gold nu als een meetmoment voor het niveau van beide selecties. De wedstrijd zou meer duidelijkheid kunnen geven!
Het was een roerige zomerpauze, waarin flink wat energie is gestoken in het samenstellen van de nieuwe selectie van Van Mossel MG-Tachos. Een belangrijke verandering is de komst van zes talentvolle jeugdspelers uit de eigen jeugd, naar aanleiding van het fantastische Landskampioenschap van de HA1-junioren vorig seizoen. Van buitenaf zijn de ervaren doelman Bram van Grunsven en opbouwer Tim de Laater erbij gekomen. Tevens is de samenwerking met Witte Ster geïntensiveerd en gaan de clubs selectiespelers uitwisselen. Deze veranderingen maken de Tachos-selectie compleet en absoluut interessant! De voorbereiding was voorbij, tijd voor het ‘echte’ werk. Het was echter nog onduidelijk waar Tachos zou staan, zeker nu de druk toeneemt en het om de punten gaat.
De eerste doelstelling van hoofdcoach Frank van Ommen is vooral dat deze jonge groep dit seizoen ervaring moet opdoen, leren, en zich verder ontwikkelen. Zaterdagmiddag speelde Van Mossel MG-Tachos hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen, uit tegen BFC uit het Limburgse Beek. Het was een bijzonder weerzien met Espen Klomp, die vorig seizoen nog voor Tachos speelde. De wedstrijd begon rommelig en slordig aan beide kanten, met veel balverlies en slechte afrondingen. Dit resulteerde in slechts 7 doelpunten in de eerste 12 minuten. Rond de 20e minuut zette Van Mossel MG-Tachos de eerste versnelling in, wat meteen zorgde voor een verschil van 7 doelpunten in het voordeel van de Waalwijkers.
Vanuit een compacte verdediging werden de aanvallen van BFC keer op keer afgeslagen. Vooral dankzij de sterk spelende doelman Bram van Grunsven, die met zijn imposante aanwezigheid rust en vertrouwen uitstraalde. Dit had een positieve invloed op het hele team. De ruststand van 6-14 sprak voor zich.
De tweede helft begon minder goed en het sterke spel van voor rust kon niet direct worden opgepakt, waardoor BFC terugkwam tot 10-16. Na een time-out wist Tachos zich gelukkig te herpakken. Enkele wissels werden doorgevoerd en ook doelman Robert Hilgers maakte indruk door meteen een strafworp te stoppen. De scoringsmachine van Tachos kwam weer op gang en er werd uiteindelijk een behoorlijke kloof geslagen met de Limburgers. Met een eindstand van 17-26 boekte Van Mossel MG-Tachos een mooie overwinning en een goede start van het nieuwe seizoen!
Aanstaande zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Eredivisie Handbalseizoen op het programma, tegen de sterke promovendus Rapiditas uit Weert. Dit team speelt al langere tijd in dezelfde samenstelling en staat fysiek sterk. Ex-Tachos-speler Tom Scheepens is daar als cirkelspeler een belangrijke pion, en ook trainer Osvaldo Gomes heeft een Tachos-verleden. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. We hopen op veel support uit Waalwijk en de regio! De wedstrijd vindt plaats in sporthal de Slagen, met een aanvangstijd van 20.15 uur.