Tachos start met flinke ambities in de Handbal-Eredivisie

31 aug 2023, 11:58 Sport
jvf 20230204 7277 ed 2
WAALWIJK - Met maar een gering aantal mutaties, enkele ervaren versterkingen uit de regio, aanvulling vanuit de talentvolle jeugdopleiding, maar nog steeds met een erg jonge selectie. Dát alles dan gecombineerd met dezelfde teamspirit als vorig seizoen moet ertoe leiden dat Tachos Handbal het aanstaande seizoen 2023-24 mee gaat doen om het kampioenschap van de Eredivisie en mogelijke terugkeer naar de BENE-League-competitie.
Aanstaande zaterdag 2 september start voor Tachos de Eredivisie-competitie Handbal met een thuisduel tegen het Noord Hollandse Vrone-Berdos. Na een wat wisselvallige voorbereidingsperiode, enkele late vakanties en uiteenlopende resultaten in de oefenwedstrijden staat Tachos Handbal aan de vooravond van opnieuw een uitdagend seizoen. Frank van Ommen als nieuwe trainer-coach en ook assistent-trainer Roy Meijs kijken uit naar de start van de competitie. Beide zijn erg tevreden dat Tachos de kern van de selectie van vorig seizoen heeft weten te behouden hebben volop vertrouwen in de samenstelling van deze selectie. Blij met de komst van Lars Hijstek (PSV), Hans v. Roesel (PSV), Matthys Prinsen (Witte Ster), Christiano Olivacce (Quintus) en Thyme Vromans + Levy Schellekens uit eigen jeugd! Goed, dan ben je er nog niet. Want met deze versterkingen en het inpassen van 5 á 6 nieuwe spelers heb je gewoon voldoende tijd en afstemming nodig. En in handbal, dat vooral staat of valt bij automatismen, goedlopende aanvalspatronen en een goed op elkaar afgestemde defensie, heb je eenvoudigweg veel trainingsuren, intensiteit en wilskracht nodig om dat te realiseren.
‘We zijn al goed onderweg, er wordt goed getraind en hard gewerkt. We willen ons systeem in zowel aanvallend- als ook defensief opzicht wat aanpassen en proberen het snelle spel beter te gaan beheersen. Dat alles zullen we trachten te combineren met veel dynamiek en toch vooral ‘de wil om te winnen’ uit te stralen. Als we het as. seizoen dan verschoond blijven van ernstige blessures dan zou het zomaar een mooi seizoen kunnen gaan worden en mooi resultaat in de Eredivisie Handbal een logisch gevolg kunnen zijn’ aldus coach Frank van Ommen. We heten daarom alle handbalsupporters uit de regio van harte welkom om bij onze 1e competitiewedstrijd aanwezig te zijn en ons nieuwe team te supporteren! Zaterdag 2 september - Aanvang 19.00 uur - locatie Sporthal de Slagen in Waalwijk