Tachos gehavend terug uit Eupen, maar klaar voor presentatie Villa Joep en de wedstrijd tegen Aalsmeer

11 nov 2022, 11:41 Sport
jvf09140
Tachos
Afgelopen zaterdag speelde het team van Red-Rag Tachos tegen de nummer 9 van de BENE-League, KTSV Eupen, gelegen in het Duitstalige België. Het werd een harde wedstrijd en Tachos liep behoorlijke fysieke averij op. Nog los van het feit dat er werd verloren, zo waren de 3 nieuwe blessures zeker zo vervelend!
Het ging er in deze wedstrijd soms fysiek te stevig aan toe. De veel-scorende Tachos-midden-opbouwer Nick Veltman werd al na ca. 10 min. ordinair uit de wedstrijd gebeukt, bij Thijs v. der Kamp speelde zijn hamstringblessure weer op en rechterhoekspeler Mark Robbesom ging er met een knieblessure vanaf. Daardoor kon Tachos niet voldoende goed in de wedstrijd komen en verloor met 36-30 van de promovendus uit België.
Het begin van dit duel verliep voor Red-Rag Tachos gelijk al moeizaam. ‘we kregen in de 1e helft de dekking maar niet op orde, verdedigend was het onrustig en dat werd nog eens extra verstoord toen Nick Veltman bij een sprongschot onreglementair werd geduwd en daarbij keihard op z’n rug terecht kwam’. De verkeerde speler van Eupen kreeg hiervoor de rode kaart maar Tachos was daarmee wel z’n gevaarlijkste aanvaller kwijt. Nick moest direct naar het ziekenhuis waar hij onderzocht werd op evt. schade aan zijn rug. Dit bleek gelukkig niet het geval te zijn, maar de blessure was fors en dus afwachten hoe hij herstelt’. In het vervolg van de wedstrijd kon Tachos niet meer voldoende brengen en was in de afronding steeds te slordig. Handbal Eupen was bijna voortdurend de bovenliggende partij en stond steeds op een kleine voorsprong. De 2e helft herpakte Tachos zich enigszins maar al snel was er een volgende tegenslag waarbij de ‘herstelde’ Thijs v. der Kamp met ’n hamstringblessure naar de kant moest, even later gevolgd door Mark Robbesom die z’n knie finaal verdraaide. Op zo’n moment is er iets te weinig back-up om een terugval te voorkomen. Qua strijdlust zeker niet, want de Waalwijkers bléven knokken, een instelling en kwaliteit waar trainer-coach Hans van Dijk trots op is. Maar het lukte niet meer om de wedstrijd nog te laten kantelen en uiteindelijk verloor Tachos verdiend van de club uit Eupen.t
‘Afwachten wie er snel herstelt, maar ik heb de indruk dat we Thijs en Mark langere tijd kwijt zijn. Dus nog onduidelijk wie er voor de wedstrijd tegen oud landskampioen Aalsmeer beschikbaar zijn’. Een mooi affiche, maar deze wedstrijd en avond staan toch vooral ook in het teken van de ‘kalender-actie van Tachos Heren 1 voor het goede doel ‘Villa Joep’. De kalender is hier te bestellen!
kalender
Zaterdagavond 12 november zullen de eerste Actie-kalenders aan Leontine van Villa Joep en het bestuur van Red-Rag Tachos overhandigd worden. De wedstrijd tegen Greenpark Aalsmeer begint om 19.00u en wordt gespeeld in Sporthal De Slagen.
logo 1
We hopen op een grote opkomst en een mooie avond!