R.W.B. Waalwijk wint Waalwijkse derby en neemt koppositie over in 4e klasse E

14 okt , 19:00 Sport
baardwijk 1 rwb 1
RWB
In een spannende Waalwijkse derby tussen Baardwijk en RWB Waalwijk heeft RWB met 1-2 de overwinning behaald. Door deze winst neemt RWB, dankzij een beter doelsaldo, de koppositie in de 4e klasse E over van Sparta'30, dat dit weekend punten liet liggen.
De wedstrijd begon fel, met kansen aan beide zijden. In de 15e minuut frommelde Tom Sleenhoff zich met wat geluk op links langs twee verdedigers, waarna hij de bal precies op het hoofd van Joep Klerx legde. Klerx kopte met een trefzekere kopbal Baardwijk op een 1-0 voorsprong. In de eerste helft had RWB het meeste balbezit, maar Baardwijk trok zich na de 1-0 voorsprong terug in een verdedigende stelling. Net voor rust kwam RWB op gelijke hoogte. In de 45e minuut kreeg Koen van Baardwijk de kans om vanaf de penaltystip te scoren, wat hij beheerst deed: ruststand 1-1.
Na de rust bleef het spannend, maar RWB trok uiteindelijk aan het langste eind. In de 54e minuut zorgde Owen Kogels voor de 1-2. Owen kreeg in de zestien meter de bal via de arm van een Baardwijk-speler terug. Scheidsrechter IJzermans wachtte de situatie af en liet doorspelen, waardoor Owen de bal langs de doelman van Baardwijk kon schuiven. Keeper Sander Blom van RWB speelde een cruciale rol in de slotfase. Met een uitstekende reflex wist hij een schot van Baardwijk te keren, waardoor de gelijkmaker uitbleef en RWB de voorsprong kon behouden.
Dankzij het verlies van koploper Sparta'30 heeft RWB nu op doelsaldo de leiding genomen in de competitie. De nummer laatst, TSVV Merlijn, won deze zaterdag ook, waardoor de ranglijst behoorlijk in elkaar geschoven is. Zaterdag 19 oktober speelt RWB thuis op Sportpark De Gaard tegen ONI uit ‘s-Gravenmoer.