RWB uitgeschakeld in beker na zure nederlaag tegen GDC

16 sep , 8:20 Sport
rwb gdc
WAALWIJK - RWB speelde zaterdag 14 september de laatste wedstrijd in de poulefase thuis tegen GDC. GDC, een stabiele 3e klasser, bleek een serieuze tegenstander. Deze wedstrijd was een goede graadmeter voor RWB om te zien hoe ze ervoor staan. Toen scheidsrechter Leo van Heiningen voor het laatst floot, bleek RWB door een 1-2 nederlaag uit de beker te liggen. In de poule met Altena, WSJ, RWB en GDC is het GDC dat doorgaat naar de knock-outfase.
Gezien het wedstrijdverloop was de uitslag zuur voor RWB. Ze creëerden meerdere goede kansen, maar wisten slechts één keer te scoren. GDC was een stuk effectiever; van de weinige kansen die zij kregen, maakten ze er twee. De ruststand was 1-1, nadat GDC in de 23e minuut op voorsprong kwam. Owen Kogels zorgde na een half uur spelen voor de gelijkmaker.
Na rust had RWB meerdere kansen om op voorsprong te komen. Een schot op de paal van Owen Kogels was ongelukkig, en met de twee penalty’s die ze kregen hadden ze meer moeten doen. De eerste penalty werd hoog over geschoten, terwijl de tweede bekwaam werd gestopt door keeper Tim van Rooijen. Zoals de wet in het voetbal zegt: als je zelf de kansen niet benut, valt de goal aan de andere kant. En dat gebeurde 5 minuten voor tijd, toen GDC de eindstand op 1-2 bracht.
Zaterdag 21 september start voor RWB de competitie met een thuiswedstrijd tegen de Tilburgse studentenvereniging Merlijn. De wedstrijd op sportpark De Gaard begint om 14.30 uur.