RWB maakt start met de beker

02 sep , 18:42 Sport
wsj 1 rwb 1
RWB
TILBURG - Na drie weken trainen en de strijd om de Waalwijk Cup, startte RWB op 31 augustus met de poulefase van de beker. Samen met Altena, GDC en WSJ is 4e-klasser RWB ingedeeld in een poule met ploegen uit de 3e en 5e klasse. RWB mocht beginnen tegen, op papier, de minste tegenstander: WSJ uit Tilburg.
In deze fase van het seizoen is het voor trainers nog het moment om alle spelers een kans te geven, zodat zij kunnen zoeken naar het sterkste team. Trainers zoeken echter niet alleen naar het sterkste team, maar ook naar mogelijkheden om de speelstijl te veranderen en naar opties voor het geval er blessures en schorsingen ontstaan. Daarnaast zijn extra spelers nodig om concurrentie te creëren en zo de motivatie van alle spelers te verhogen.
Met een 3-6 overwinning in het voordeel van RWB werd het een typische RWB-wedstrijd. RWB maakt over het algemeen altijd wel goals, maar krijgt er ook regelmatig doelpunten tegen. WSJ opende na 20 minuten de score, waarna Kevin Remie de ruststand op 1-1 bepaalde. Na een uur spelen ging het snel met de doelpunten, en een kwartier voor tijd stond het 3-3. Voor RWB waren Justin van der Sanden en Timo van de Elshout de doelpuntenmakers. In het laatste kwartier drukte RWB door en zette het kwaliteitsverschil om in een 3-6 overwinning. De doelpuntenmakers in het laatste kwartier waren Perry de Peffer, Timo van de Elshout en Justin van der Sanden.
De andere wedstrijd tussen Altena en GDC eindigde in 1-3. Volgende week, op zaterdag 7 september, speelt RWB thuis tegen Altena. In de laatste wedstrijd van de poulefase, op 14 september, mag RWB het wederom thuis opnemen tegen GDC.