RKC Waalwijk verliest in vol Mandemakers Stadion van Ajax

29 sep , 20:58 Sport
rkc sparta 073 1
Op zondagmiddag nam RKC Waalwijk het thuis op tegen Ajax. De thuisploeg hield lang stand tegen de Amsterdammers, maar moest uiteindelijk in de slotfase twee tegendoelpunten incasseren. Ondanks het verdienstelijke spel van RKC Waalwijk eindigde de wedstrijd in een 0-2 nederlaag, waarbij Ajax pas in de laatste fase het verschil kon maken.

Eerste helft

RKC Waalwijk begon sterk aan de wedstrijd met meteen een gevaarlijke actie in de eerste minuut van Denilho Cleonise, die met een fraaie dribbel op snelheid de Ajax-defensie probeerde te verrassen. Helaas vond zijn voorzet geen medespeler. Na het vroege gevaar van RKC Waalwijk volgden enkele kansen voor Ajax. De verdediging van RKC Waalwijk, onder leiding van Dario van den Buijs en een solide optreden van doelman Jeroen Houwen, hield stand.
In de 27ste minuut leek RKC Waalwijk tot een grote kans te komen toen Denilho Cleonise na een lange bal de bal keurig controleerde. Hij speelde Yassin Oukili in het zestienmetergebied aan, maar hij kwam helaas niet tot een schot. Ajax zette vlak voor rust ook nog aan, maar een poging van Davy Klaassen werd kundig gepareerd door Jeroen Houwen, waardoor de teams gingen rusten met een 0-0 stand.

Tweede helft

De tweede helft begon met kansen voor beide ploegen. Ajax kreeg in de 63e minuut een grote kans toen Hato door de defensie van RKC Waalwijk brak, maar opnieuw stond Jeroen Houwen op de juiste plek om zijn doel schoon te houden. RKC Waalwijk voetbalde goed mee en creëerde zelf ook enkele mogelijkheden. In de 66e minuut kwam Yassin Oukili weer dicht bij een kans, maar hij kreeg de bal in het strafschopgebied niet goed onder controle om af te ronden.
Het werd echter een lastigere fase voor RKC Waalwijk toen Ajax in de 76e minuut het verschil maakte. Het eerste schot werd nog gekeerd door Jeroen Houwen, maar in de rebound was het Traore die hard binnen schoot, en de bezoekers op 0-1 zette. RKC Waalwijk probeerde in de slotfase nog wat te forceren, maar Ajax bleef gevaarlijk op de counter. In de 95e minuut besliste Godts met een laat doelpunt de wedstrijd definitief: 0-2.