RKC Waalwijk ten onder in Breda

27 okt , 14:17 Sport
rkc az 45
RKC Waalwijk Alexander de Peffer
RKC Waalwijk heeft in het Rat Verlegh Stadion in Breda een zware avond beleefd tegen NAC Breda. RKC Waalwijk verloor de wedstrijd tegen NAC Breda met 4-1.
Eerste helft
De wedstrijd begon evenwichtig, waarbij RKC Waalwijk goed meedeed en beide teams om beurten het zestienmetergebied van de tegenstander opzochten. De eerste grote kans kwam in de 12e minuut toen NAC gevaarlijk werd voor het doel van RKC Waalwijk. Keeper Yanick van Osch voorkwam met een geweldige redding dat de bal het doel in ging, maar slechts een minuut later moest hij toch capituleren toen Leemans van NAC een vrije trap schitterend in de verre hoek krulde en de 1-0 aantekende.
NAC voerde hierna de druk verder op, maar RKC Waalwijk verdedigde sterk. Roshon van Eijma onderschepte tot twee keer toe dreigende aanvallen van NAC, in de 15e en 29e minuut. RKC Waalwijk kwam in de 30e minuut zelf gevaarlijk dichtbij een doelpunt toen Silvester van der Water een bal fraai richting de kruising krulde, maar de lat raakte. Een minuut later kreeg NAC-aanvoerder Van den Bergh een gele kaart na een stevige overtreding op Richonell Margaret, een beslissing die ook rood had kunnen opleveren.
In de 37e minuut verdubbelde NAC de voorsprong. Opnieuw was het Leemans die scoorde voor de thuisploeg. RKC Waalwijk wist echter net voor rust nog iets terug te doen, dankzij een eigen doelpunt van een NAC-verdediger uit een hoekschop, wat de stand op 2-1 bracht.
Tweede helft
RKC Waalwijk kwam vol goede moed uit de kleedkamer, maar het werd al snel duidelijk dat het een lastige tweede helft zou worden. In de 58e minuut kende scheidsrechter Kooij een strafschop toe aan NAC, na een handsbal van Silvester van der Water. Sauer benutte de penalty en bracht de stand op 3-1.
Het lot van RKC Waalwijk werd verder bezegeld in de 67e minuut toen Faissal Al Mazyani een rode kaart kreeg, waardoor de Waalwijkers met tien man verder moesten. NAC nam de overhand en gaf de geelblauwen geen ruimte meer om terug in de wedstrijd te komen. Ondanks een knappe redding van Van Osch op een vrije trap van Janosek in de 76e minuut, kon RKC Waalwijk geen vuist meer maken. In de 90e minuut besliste NAC de wedstrijd definitief met een kopbal van Greiml, waarmee de eindstand op 4-1 kwam.