RKC Waalwijk reist af naar Utrecht

05 okt , 12:44 Sport
utrecht stadion galgenwaard 4
Wikimedia
WAALWIJK - Vanavond speelt RKC Waalwijk de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De aftrap van de wedstrijd vindt plaats om 21.00 uur in stadion Galgenwaard. In aanloop naar dit uitduel blikt trainer Henk Fraser vooruit op de wedstrijd. 
Ondanks de nederlaag tegen Ajax kijkt Fraser met een positief gevoel terug, maar hij heeft zijn focus al volledig verlegd naar de komende wedstrijd tegen FC Utrecht. ‘We hebben dinsdag de wedstrijd tegen Ajax geëvalueerd en zijn direct vooruit gaan kijken. In de topsport kun je niet te lang treuren. Je moet snel klaar zijn voor de volgende uitdaging.’ aldus Fraser.
De volgende uitdaging is de club uit de Domstad, die een sterke start in de competitie heeft gemaakt. ‘FC Utrecht draait momenteel fantastisch, wat ook zichtbaar is op de ranglijst. Maar wij hebben in de afgelopen twee wedstrijden laten zien dat we stappen hebben gezet in de manier van spelen en daarmee kunnen we het iedere tegenstander lastig maken. Die lijn moeten we doorzetten en dan maken wij kans op een resultaat.’ vertelt de hoofdtrainer. 
Wat betreft de blessuregevallen is er goed én minder goed nieuws voor de Geelblauwen. Richard van der Venne en Faissal Al Mazyani zijn nog herstellende van blessures. ‘Richard en Faissal werken hard aan hun herstel, we zijn optimistisch dat zij snel bij de selectie kunnen aansluiten.’ Daartegenover staat dat Michiel Kramer en Juan Castillo twijfelgevallen zijn of ze bij de wedstrijd tegen FC Utrecht inzetbaar zijn. ‘Juan viel geblesseerd uit tijdens de wedstrijd tegen Ajax en Michiel heeft afgelopen week een blessure opgelopen.’
Het goede nieuws is dat Silvester van der Water zaterdag beschikbaar is ‘Silvester traint sinds vorige week volledig mee met de groep en is fit genoeg om deel uit te maken van de wedstrijdselectie.’