RKC Waalwijk ontvangt Sparta Rotterdam

21 sep , 10:25 Sport
rkc
WAALWIJK - Vandaag ontvangt RKC Waalwijk Sparta Rotterdam in de 6e speelronde van de Eredivisie. De Geelblauwen zijn nog op zoek naar de eerste punten en zijn gebrand om dit duel te winnen. De wedstrijd staat onder leiding van Jeroen Manschot en wordt afgetrapt om 18.45 uur.

Vorige wedstrijd

Afgelopen zondag reisde RKC Waalwijk af naar Tilburg voor de wedstrijd tegen Willem II in het Koning Willem II Stadion. In de eerste helft wist de thuisploeg twee keer te scoren, via een vroege penalty en een doelpunt in de 30e minuut. In de tweede helft werd volop gewisseld door de Geelblauwen, maar helaas was dit niet genoeg voor een resultaat. In de 52e minuut viel de 3-0 via de hak van Roshon van Eijma, waarna de wedstrijd gespeeld was.

Tegenstander

Sparta Rotterdam kende vorig seizoen een uitstekend seizoen met een achtste plaats op de ranglijst en een plek in de halve finale van de play-offs. Dit seizoen heeft de ploeg zes punten verzameld in vijf wedstrijden. Echter kende Sparta een slechte generale repetitie in aanloop naar de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Rotterdammers verloren namelijk afgelopen weekend van Go Ahead Eagles met 1-2. Verder kende Sparta een drukke transferperiode waarin spelers zoals Bart Vriends, Thijs Velthuis en Koki Saito Het Kasteel verlieten. Om deze vertrekken op te vangen werden Kayky, Mohamed Nassoh en Julian baas aangetrokken.

Weerzien

Voor sommige spelers betekent deze wedstrijd een weerzien met hun oude club. Zo spelen ex-RKC Waalwijk spelers Said Bakari en Pelle Clement momenteel voor Sparta Rotterdam. Bakari en Clement speelden respectievelijk 140 en 34 wedstrijden voor de Geelblauwen. Voor Sparta Rotterdam zijn er ook oude bekenden, want Michiel Kramer en Aaron Meijers speelden eerder in hun carrière voor de Rotterdammers. Voor hoofdcoach Henk Fraser is Het Kasteel ook geen onbekend terrein. De trainer zat maar liefst 139 wedstrijden in de dug-out van Sparta Rotterdam. Ook assistent-trainer Adil Auassar speelde een groot gedeelte van zijn jeugd bij Sparta en kwam uiteindelijk tot 162 wedstrijden in de hoofdmacht.

Arbitrage

De wedstrijd in het Mandemakers Stadion zal onder leiding staan van Jeroen Manschot. Zijn assistenten voor de komende wedstrijd zijn Dobre en Weever. De vierde official is Sturm. De VAR voor aankomende wedstrijd is Pérez waarin hij zal worden bijgestaan door Ribbink.

Live verslag

Voor de supporters die zaterdagavond niet aanwezig zijn in het Mandemakers Stadion, is de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam live te zien op ESPN 3. Daarnaast kunnen de eigen clubkanalen in de gaten gehouden worden voor updates over de wedstrijd via het Twitterverslag en de Instagram Stories. Tot slot verzorgt Langstraat FM (106.8FM) live radioverslag van het duel.

Historie

De balans tussen RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam is in het voordeel van de Geelblauwen. Het duel is 54 keer uitgevochten waarbij RKC Waalwijk twintig keer met de winst aan de haal ging. Zestien keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en achttien keer trok Sparta Rotterdam aan het langste eind. De laatste overwinning van de Geelblauwen op Sparta Rotterdam dateert uit 2021, toen RKC Waalwijk thuis met 1-0 wist te winnen. De enige goal werd gemaakt door Michiel Kramer.