Kan Tachos revanche nemen tegen Houten?

09 jun 2023, 10:51 Sport
img 6336aa
WAALWIJK - Het was een flinke tik die Handbal Houten afgelopen zaterdagavond aan Tachos uitdeelde. Een niet mis te verstane boodschap waarmee zij de wens om te promoveren naar de BENE-League duidelijk kracht bijzette.
Het team van ex-Tachos-trainer Vladan Mijalkovic liet er geen gras over groeien en was vanaf het eerste fluitsignaal gretig en met veel overtuiging aan dit promotieduel begonnen. De goede intenties waren er ook aan Tachos-kant maar door het gemis van een aantal belangrijke spelers en een geslonken energie-level (een zwaar Beneleague-seizoen) liep het de laatste wedstrijden al wat minder en ook zaterdagavond had Red-Rag Tachos weinig in te brengen tegen het frisse team van Houten.
Het kan verkeren… vorig jaar rond dezelfde tijd de inténse vreugde omtrent het behaalde Eredivisie-kampioenschap en promotie naar de BENE-League en nu dan exact een jaar later een totaal ander vooruitzicht. Er moet bijna een wonder gebeuren wil Red-Rag Tachos morgenavond de kansen keren en alsnóg een seizoen BENE-League-competitie veiligstellen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat, uitgaande van het krachtsverschil van zaterdagavond, dit niet heel realistisch en waarschijnlijk is.
Tachos kwam nóg verder gehavend aan de start want afgelopen woensdag was de volgende uitvaller een feit, dit keer Thijs v. der Kamp met een stevige enkelblessure. Maar los daarvan liep het aanvallend niet helemaal volgens plan, de scherpte ontbrak iets, was Houten-doelman Björn Brachten een flinke sta-in-de-weg en kon Tachos de aanvallende kracht van Houten onvoldoende elimineren. De Waalwijkers keken de gehele 1e helft tegen een achterstand aan en gingen rusten bij een stand van 15-10 in het voordeel van Houten. Na rust was het opnieuw het thuisteam dat gas kon geven en de voorsprong verder uitbreidde. Kortom, Tachos liep dus voortdurend achter de feiten aan en kon een duidelijke nederlaag niet voorkomen. (32-22) Het team zal zich moeten oprichten, herstellen en er alles aan doen om met een goede wedstrijd het seizoen te beëindigen! De kans is dus reel dat Red-Rag Tachos dan volgend seizoen in de Eredivisie gaat uitkomen. Een andere competitie maar zeker niet minder uitdagend om na een seizoen met behoorlijk wat nederlagen zich te herpakken en mee te gaan strijden om het Eredivisie-kampioenschap. We zullen het zien!
Morgenavond het beslissende duel tegen Houten, de laatste wedstrijd van een memorabel handbalseizoen 2022/23. Het duel op zaterdag 10 juni begint om 19.00u en wordt gespeeld in Sporthal de Slagen te Waalwijk. Na de wedstrijd zal tijdens een plezierige avond het seizoen afgesloten worden met ’n stukje gezelligheid en muziek en zal afscheid genomen worden van enkele vertrekkende spelers en stafleden.
Iedereen is daarbij van harte welkom en we hopen opnieuw op veel toeschouwers en Tachos-fans!