Atletiek Club Waalwijk op hoogtestage!

24 okt 2021, 19:14 Sport
mechelen trail 2021 2
Op zaterdag 23 oktober werd door een groep van 20 atleten van de loopgroep van Atletiek Club Waalwijk deelgenomen aan een Trailrun in de Limburgse heuvels die enkele leden vooraf al hadden verkend.
Al vroeg in de frisse ochtend werd er bij de atletiekbaan verzameld en de deelnemers over de auto’s verdeeld. De rit naar Limburg verliep voorspoedig en daar aangekomen werd eerst de inwendige mens voorzien van de nodige koolhydraten in de vorm van Limburgse vlaai met koffie/thee. Daarna was het tijd om ons op te maken voor de Trail. De zon was ondertussen doorgebroken en een aangename looptemperatuur was het resultaat.
Op de parkeerplaats van de voetbalclub RKMVC in Mechelen werd de warming-up gedaan, waarna de eerste groep lopers van start ging. Elke 5 minuten zou de volgende groep starten, als laatste de snelste lopers. Op deze manier zou het zo moeten zijn dat we met gering tijdsverschil zouden finishen. De route kon via een GPX file of via Komoot op het sporthorloge of telefoon worden gezet.
De eerste 3 kilometer gingen bergopwaarts om uiteindelijk in het Vijlenerbos te belanden. Mooie stevige klimmetjes, snelle afdalingen en single tracks volgde elkaar snel op. Niet iedereen had oog voor de bezige druivenplukkers op de heuvels van Vijlen. De inspanning werd beloond met lange (glibberige) afdalingen richting het voetbalveld. Er was geregeld dat de Limburgse modder onder de douches van de voetbalclub het putje in kon worden gespoeld.
Nadat iedereen weer fris en fruitig was werd koers gezet naar Vaals waar, de ook weggevloeide energie, weer kon worden aangevuld. Er werd nu al druk overlegd voor een herhaalsessie! Tevreden en voldaan werd daarna de thuishaven opgezocht.
Zou je ook eens aan zo’n uitdaging willen deelnemen, neem dan contact op met Atletiek Club Waalwijk voor de mogelijkheden.
mechelen trail 2021 1