R.W.B. komt in seizoen 2024/2025 weer uit in de KNVB 4e klasse

TETERINGEN – RWB verloor zaterdag 15 juni in de finale van de nacompetitie met 2-0 van Steenbergen. In de finale stond een plaatsje in de 3e klasse op het spel. De wedstrijd werd gespeeld op een veld van voetbalvereniging Dia in Teteringen.

Voor RWB was het alweer een tijdje geleden dat het zonder punten van het veld stapte. De allereerste competitiewedstrijd werd in dit seizoen verloren van TSC, verder werden was RWB dit seizoen alle wedstrijden ongeslagen. RWB beleefde een prima seizoen, waar het achteraf trots op kan zijn. Met 55 punten uit 22 wedstrijden eindigde het op een 2e plaats achter RFC. RWB scoorde er ook flink op los, het maakte 113 doelpunten, kreeg er 23 tegen en behaalde een doelsaldo van +90. RWB werd dit seizoen de winnaar van de 2e periode en mocht dus deelnemen aan de nacompetitie. Na Vlijmense Boys en Lewedorpse Boys te hebben uitgeschakeld vond het zijn Waterloo in de finale tegen Steenbergen.

In de eerste helft van de wedstrijd Steenbergen-RWB waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar, kregen beide wat kleine kansjes waarbij Rens Cooijman zijn kans met een rake kopbal verzilverde. Met een 1-0 achterstand kwam RWB uit de rust en pakte het meteen fanatiek voetballend aan. In de 55e minuut belandde een goede aanval over rechts op de lat. RWB zette Steenbergen de duimschroeven verder aan en het was wachten op de gelijkmaker. Die leek er ook te komen, maar de net daarvoor door de doelman van Steenbergen getorpedeerde Bram van Iersel stond buitenspel. Zijn goal kwam dan ook niet op het scorebord en de penalty die iedereen had verwacht bleef uit. Een paar minuten daarna werd aanvoerder Koen van Baardwijk met een schaar hard gevloerd, doordat de scheidsrechter weigerde te fluiten was de daaropvolgende tackle van Djay Kogels te fel en zou een gele kaart terecht zijn geweest. Heel RWB was verbaasd dat de scheidsrechter direct rood trok. De te felle reactie van Owen Kogels leverde hem zijn tweede gele kaart op en moest dus ook vertrekken. Met 9 man en een 1-0 achterstand was het voor RWB een onbegonnen zaak, zeker toen Amed Dahir er in de 75e minuut 2-0 van maakte. RWB bleef proberen een beter resultaat te behalen maar zoal gezegd was dit onbegonnen werk.

In seizoen 2024/2025 speelt RWB dus wederom in de KNVB 4e klasse die er kwalitatief een stuk sterker uit gaat zien. Met de versterkte degradatieregeling komen er vanuit de 3e klasse meer ploegen terug naar de 4e klasse Daarnaast zorgt de versterkte degradatieregeling die doorgevoerd wordt om in het zaterdagvoetbal een 5e klasse te creëren ervoor dat de 4e klasse een forse kwaliteitsimpuls krijgt. In de Langstraat is volgend seizoen een mooie competitie samen te stellen. RWB hoopt dan ook dat het ingedeeld wordt bij ploegen zoals NEO’25, SV Capelle, Baardwijk, ONI, SCO en Sparta’30.