NEO’25 door naar finale nacompetitie na winst op Haaften

NEO’25 speelde zaterdag tegen vv Haaften, een oude bekende van de afgelopen jaren uit de 3e klasse. Nu was de inzet juist een finaleplaats voor promotie naar de 3e klasse.

Ondanks blessures, vakantievierders en geschorsten, had trainer Marcel van Helmond zijn mannen de afgelopen week klaargestoomd voor weer een krankzinnige wedstrijd. De wedstrijd stond onder het uitstekende leidend trio van scheidsrechter H. Den Hartog, geassisteerd door de assistenten Mathon en Cornelissen.

Nadat de indrukwekkende opkomst met onze “talentenfabriek” aan de hand of op de arm met de spelers, werd er om 14.30 uur afgetrapt. Nadat de laatste rookpluimen waren opgetrokken, werd balverlies onmiddellijk afgestraft door Michael Smit voor de 0-1 in de 4e minuut. Nadat Perdon de kans op 0-2 voorlangs schoot, was NEO’25 eindelijk bij de les. Langzaam nam NEO’25 het initiatief over en met enkele speldenprikken en met schoten werd doelman Tertoolen getest op zijn kunnen. Terwijl doelman Akkermans op zijn post was, waren er kansen voor Julian en Mitch en kwam Sam oog in oog met de doelman. Kort voor rust had NEO’25 succes na een golf van aanvallen en was het Nicky met een prima steekpas op Mitch. Laatste schatte deze op waarde en tikte de bal beheerst langs de doelman voor de 1-1. Nog voor rust probeerde NEO’25 het verschil te maken, echter was de 1-1 ruststand op het bord een juiste afspiegeling van de 1e helft.

De 2e helft was een op-en-neer-gaand duel met over en weer kansen voor beide teams. Nadat Haaften een corner van dichtbij naast kopte, spatte vervolgens een kopbal van Noah op de deklat uiteen, boven Tertoolen. Vervolgens kwamen Sam en Mitch teenlengten te kort om de bal te promoveren tot een doelpunt. Bij een tegenaanval moest doelman Kevin Akkermans nog gestrekt naar de benedenhoek om zijn doel schoon te houden. Met nog 10 minuten op de klok had Noah een prima actie in huis en was het Sam die via een verdediger de bal over de doelman in het net zag verdwijnen voor de bevrijdende 2-1. Ondanks de alles of niets pogingen kwam NEO’25 niet meer in gevaar en was het de gelukkige winnaar in een uiterst vermakelijk en sportief duel met de 2-1 eindstand.

Door dit resultaat plaatste NEO’25 zich voor de finaleronde voor promotie naar de 3e klasse. In de finaleronde spelen we tegen sc Everstein uit Everstein, op neutraal terrein in Andel bij vv Sparta’30. De wedstrijd vangt aan om 14.30 uur en voor de supporters rijden er bussen vanaf “De Gaard’; meld je tijdig hiervoor aan. Spelers en begeleiding kunnen alle support gebruiken. We rekenen dan ook op massale steun vanuit Sprang en omstreken. Tot zaterdag!!!