S.V. Capelle speelt zich veilig door 2-0 overwinning op SSC’55

SPRANG-CAPELLE – Op het eigen Mandemakers Sportpark speelde S.V. Capelle zaterdag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen het al gedegradeerde SSC’55. S.V. Capelle zelf was nog niet definitief veilig en moest de veilige 6e plaats in 4F zien te behouden. Door de versterkte degradatieregeling degraderen dit seizoen maar liefst 6 teams en Capelle had minimaal een punt nodig om achtervolger PCP voor te blijven.

Vroeg in de wedstrijd een corner van de bezoekers, waarbij een vrije kopkans over het Capelle doel ging. Hierna een fase met enkele mogelijkheden voor S.V. Capelle. Sven Stokkermans zag zijn inzet gekeerd worden door de SSC’55 doelman, Ferry Caron kopte naast en Quinten van Caem zag twee schoten geblokt worden. Het bleef 0-0 tot de rust.

Na de hervatting al snel een gevaarlijk moment voor het Capelle doel, waarbij een schot van SSC’55 op de lat van het doel belandde. Aan de andere kant van het veld een grote kans voor Sven Stokkermans, maar deze werd onschadelijk gemaakt door de SSC’55 doelman. Geert van den Broek kopte even later uit een corner naast het SSC’55 doel. Halverwege de 2e helft was het wel raak voor S.V. Capelle via een aanval over rechts. Tygo de Jong gaf voor en hieruit werkte Ferry Caron knap de 1-0 binnen. In de 75e minuut besliste S.V. Capelle de wedstrijd: een verre trap van keeper Jasper Verduijn werd doorgekopt en belandde bij Quinten van Caem. Deze legde af op Glenn Vos, die van dichtbij de 2-0 kon binnenwerken. Tygo de Jong kreeg hierna nog een goede kans, maar zag zijn schot gepakt worden door de SSC’55 doelman. De eindstand bleef 2-0.

S.V. Capelle eindigt als 6e in 4F met 32 punten uit 22 wedstrijden en speelt volgend seizoen weer in de 4e klasse.