RKC Waalwijk wint met 0-5 van Heracles Almelo

ALMELO – In een indrukwekkende uitwedstrijd heeft RKC Waalwijk de vloer aangeveegd met Heracles Almelo dankzij een 0-5 overwinning. Met een ruststand van 0-2 was de toon gezet, maar RKC Waalwijk bleef hongerig en rondde het af met een totaal van vijf doelpunten, waaronder een hattrick van David Min. Ook verdedigers Shawn Adewoye en Juriën Gaari wisten te scoren.

Eerste helft

Vanaf het begin speelde RKC Waalwijk sterk en wist het al snel de leiding te nemen. David Min bracht de Geelblauwen in de 8e minuut op voorsprong na een koelbloedige afwerking oog in oog met de Heracles-keeper. De wedstrijd ging hierna gelijkop, maar RKC Waalwijk toonde zich de sterkere partij. Met diverse kansen voor onder andere Yassin Oukili en Chris Lokesa, die echter het net niet vonden. Pas in de 44e minuut, vlak voor het rustsignaal, vergrootte Juriën Gaari de marge door een krachtige kopbal uit een corner wat de ruststand op 0-2 bracht.

Tweede helft

Na de rust kwam Heracles met vernieuwde energie uit de kleedkamer, mede dankzij drie wissels. Ondanks dat was het Reuven Niemeijer die bijna voor RKC Waalwijk scoorde in de 64e minuut. Hij scoorde niet, maar het was David Min die de wedstrijd in het slot gooide met zijn tweede doelpunt in de 68e minuut, waarmee hij de score naar 0-3 tilde. RKC Waalwijk bleef gedisciplineerd spelen en scoorde nog twee keer; Shawn Adewoye in de 80e minuut met een knappe kopbal uit een hoekschop en opnieuw David Min, die een hattrick completeerde na een verdedigingsfout bij Heracles. Hiermee kwam de eindstand op 0-5.

Volgende week zondag, op 12 mei om 14.30 uur, staat het volgende belangrijke duel tegen PEC Zwolle op het programma. Kaarten voor deze wedstrijd zijn nog verkrijgbaar.