Tachos talenten Kampioen van Nederland, reclame voor de handbalsport

WAALWIJK – Al sinds jaar en dag tracht Tachos de handbalsport te promoten door mensen kennis te laten maken met de sport. Als een van de weinige verenigingen in Brabant heeft Tachos ervoor gekozen om naast breedtesport ook wedstrijdsport te faciliteren, met speciale aandacht voor talentontwikkeling.

Traditioneel lag de focus op de herenlijn, maar vanaf het komende seizoen zal dit ook gelden voor de meiden. Het blijft een uitdaging voor deze kleine vereniging om jaarlijks het benodigde kader, vrijwilligers en sponsoren te vinden om dit alles mogelijk te maken.

Hoewel plezier en ontwikkeling altijd voorop staan bij Tachos, kan het voorkomen dat teams bijzondere prestaties leveren en kampioen worden. En af en toe gebeurt het zelfs dat een team van Tachos zich tot de beste van Nederland mag rekenen, zoals de Heren A afgelopen weekend hebben bewezen. In een Best Of Two tegen Uni-Verde, een combinatieteam van Quintus uit Kwintsheul en Velo uit Wateringen, moesten de mannen van Tachos een nipte nederlaag met slechts één doelpunt goedmaken.

In een ongekende ambiance, met bijna 1.000 toeschouwers in Sporthal De Slagen en nog eens 1.000 online streamers, hebben deze oudste jeugdteams de handbalsport op de kaart gezet. Talent, strijd, passie, teamgeest, sportiviteit, trots, clubgevoel en beleving kwamen samen in een waar spektakel.

Na een ietwat rommelig begin kwam de Tachos-machine op stoom en was het verschil al bij rust duidelijk. De hechte verdediging en uitblinker Robert Hilgers stonden slechts 7 doelpunten toe in de eerste helft, terwijl Tachos zelf maar liefst 16 keer wist te scoren met snel en creatief handbal. In de tweede helft werd het spel wat slordiger, maar uiteindelijk schreef Tachos geschiedenis met een indrukwekkende overwinning van 29-22.

Coach Pim de Groot benadrukte dat dit een overwinning was van het collectief, en alle spelers en stafleden ontvingen dan ook verdiend hun medailles uit handen van Tachos-icoon Frank van Ommen. Vervolgens mocht aanvoerder Tijn Gense de kampioensschaal in ontvangst nemen van burgemeester Sacha Ausems. Dit werd gevierd met een groots kampioensfeest dat tot in de late uurtjes voortduurde.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen