Mooie resultaten turnsters Pro Patria en Gymnia Waalwijk bij regiowedstrijden in Fijnaart

FIJNAART – Zaterdag 9 maart staan de eerste turnsters van Pro Patria al vroeg klaar in de sporthal van Fijnaart. Yara van Loon, Ize Vos, Macy Boomsma en Neela van den Houdt staan zich op te warmen en tevens nog wakker te worden. Helaas moeten we het met één deelneemster minder doen door een blessure.

Ochtendprogramma meisjes niveau 7

De meiden beginnen op sprong en zetten één voor één een nette sprong neer, die beloond worden met erg mooie cijfers! Hierna volgt de brug, wat een beetje spannend is, want de brug is best glad en de meiden schieten wat makkelijk door. Gelukkig weten onze meiden een nette oefening neer te zetten, met wat kleine leerpuntjes. Dan is balk aan de beurt. Het toestel waar balans extra belangrijk is met het element koprol, wat de meiden erg spannend vinden. Helaas volgen hierdoor toch wat vallen van de balk, alleen Yara weet de balk te knuffelen en blijft er boven op. Doordat ze verder een nette oefening hebben geturnd, zijn hier ook erg nette punten gehaald. Het laatste toestel is vloer, de ochtend is voorbij gevlogen en de dames turnen nog met hun beste beentje voor.

Met een licht gespannen gevoel marcheren de meiden de vloer weer op voor de prijsuitreiking. Door het team wordt een mooie 2e plaats behaald, wat maakt dat ze door zijn naar de teamfinale in Axel. Yara heeft individueel ook nog een tweede plaats behaald waardoor ze waarschijnlijk ook nog is geplaatst voor de meerkamp finale.

Middagprogramma meisjes supplement F en H

In de middag is het de beurt aan de jeugd, junior en senior meiden. Door een file is er wat stress of iedereen op tijd aanwezig is, maar gelukkig kan iedereen van start met de warming-up. Lori en Lindy turnen samen met hun teamleden van Gymnia. Zij openen de wedstrijd met mooie brug oefeningen. De spanning is er wat af en ze gaan verder met mooie oefeningen op de andere toestellen. Hier en daar worden punten opgewaardeerd door wat verkeerde berekeningen door de jury, dat is mooi meegenomen. Het team met Tess, Ilvy, Lotte, Mila en Fleur start op sprong. Na wat inspringen landt Tess niet fijn en is de EHBO even nodig. Gelukkig herstelt ze weer en kan ze een mooie sprong laten zien.

Door naar toestel brug, wat niet voor iedereen het favoriete toestel is. Ze doen hun best, zijn even een powervrouw ondanks het ontbreken van kracht in armen door een dagje daarvoor ziek te zijn geweest. Wat andere uitgangswaarden dan verwacht levert wat vragen op aan de jury. Helaas blijft het een jurysport wat niet altijd in het voordeel van een turnster is. Maar met opgeheven hoofd gaat het team verder met het toestel balk. Nette oefeningen met hier en daar een wiebel. Wellicht denken de pubers nu : “ik zal wat vaker de balk oefenen in plaats van gezellig bij kletsen tijdens de training”. Op vloer showen ze heerlijk hun mooie vloeroefeningen. Helaas gaat Ilvy door haar enkel in het begin van haar vloermuziek, toch turnt ze op karakter haar hele oefening keurig af.

De meiden van beide teams zijn klaar voor de prijsuitreiking. Wat zal het worden? Voor Lori en Lindy een prachtige 1e plaats met hun team! Wanneer Lori haar naam hoort voor de 2e individuele plaats is ze totaal verrast. En Lindy ontvangt goud, wat een prachtig podium met Pro Patria. De dames van team niveau F zijn zeer verrast als ze bij de prijsuitreiking voor de 3e plaats de naam K.C.G.V horen.. pas als het woord Pro Patria door de microfoon klinkt, denken ze “hee, dat zijn wij! “ Ook de trainster doet een vreugdedansje, trots op de meiden. Bij de individuele prijsuitreiking mogen Lotte in de categorie junior en Ilvy bij de senioren beiden brons in ontvangst nemen. Binnenkort wordt de doorstroming naar de diverse finales bekend gemaakt, dat is nog even in spanning afwachten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen