Feest Van Mossel MG/Tachos geslaagd maar wedstrijd verloren (32-34)

Foto: Tachos

WAALWIJK – Teleurstelling heerste afgelopen zaterdagavond nadat Tachos verdiend van E & O Emmen verloor, maar toch ook enige tevredenheid bij veel bezoekers en een voldaan gevoel over het zeer geslaagde Tachos Partner-Event.

De aanzet was prima. Want de selectie van Van Mossel MG/Tachos leverde een prima bijdrage aan dit Event en was er bovendien flink op gebrand om revanche te nemen op de tegenstander van die avond. De voortekenen waren goed, er was scherp getraind, sprake van een goede sfeer en veel publiek, dus nu was het zaak om die mooie avond ook goed af te sluiten.

Trainers en team kennen E & O als een fysiek sterke tegenstander die de laatste tijd moeilijk te verslaan is. En met ex-Tachos-speler Sverre Janssen in de gelederen was het Emmense team nog eens extra versterkt. Nou, dat het moeilijk ging worden bleek al snel. Want voordat het team van Van Mossel MG/Tachos eigenlijk goed en wel wakker geschud was stond het al met 3-8 achter. Het vooraf geduide schutterspotentieel van de tegenstander werd onmiddellijk in stelling gebracht en alle 3 de opbouwspelers van E & O scoorden er vanaf de 1e minuut naar hartenlust op los. Tachos had er gewoon geen adequaat verweer op. De afspraken in de dekking functioneerden onvoldoende waardoor telkens dezelfde tegenstanders in balbezit kwamen en volop ruimte kregen om (succesvol) af te ronden. Aanvallend kon Van Mossel MG/Tachos zich onvoldoende laten zien. Er ging te veel mis, matige afrondingen en ook in duelkracht was E & O sterker, waardoor er bij een achterstand van 13-18 gerust ging worden. Tachos ging zich bezinnen hoe terug te vechten in deze wedstrijd. Er zou uit een ander vaatje getapt moeten worden om hun schutters op afstand te houden en zelf beter te spelen. Dus ook meer gretigheid, agressiviteit in de 1 tegen 1 duels leggen en veel meer wilskracht tonen om het duel überhaupt nog te kunnen laten kantelen.

OK, de 2e helft liet een ander Tachos zien. Met meer durf en strijd probeerde Tachos het E&O moeilijker te maken, maar dat lukte maar ten dele. De nadelige marge bleef voortdurend circa 3 doelpunten. Had Tachos dan helemaal geen kans? Zeker wel, maar door aanvallend slordig te blijven, té veel balverlies en verkeerde schotkeuzes kon het Waalwijkse team niet dichterbij komen, daar bracht ook de mandekking op Sverre Jansen helaas geen verandering in. Wel bleef de ploeg strijdbaar en vechten voor elk punt. Dat kon het aanwezige publiek waarderen, en er was ook bewondering bij de niet-handbalkenners voor de fysieke power, de harde duels en de grote mate aan wederzijds respect bij de spelers onderling! Het werd de laatste 5 minuten nog eventjes spannend want er waren kansen om verder aan te sluiten. Maar het mocht niet baten. De teller stokte bij een eindstand van 32-34 en een forse teleurstelling na afloop bij zowel spelers als staf.

Het lukte Tachos deze avond helaas niet om een stempel te drukken op de wedstrijd en zo zal Van Mossel MG/Tachos zich aanstaande zaterdagavond, uit tegen koploper BFC uit Beek, het beter moeten doen om zich te handhaven in de top van de ranglijst. Namens Tachos Handbal nogmaals dank aan alle Partners, Sponsoren en toeschouwers voor hun aanwezigheid op deze feestelijke Tachos-avond en hopelijk tot binnenkort in sporthal de Slagen voor een volgend handbalduel!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen