Van Mossel MG/ Tachos wint van Quintus en wil stijgende lijn doortrekken

Foto: Tachos

De doelstelling voor het resterende deel van dit kalenderjaar is duidelijk voor Van Mossel MG–Tachos; geen verder puntverlies oplopen zodat na de jaarwisseling met een verder hersteld en nog beter ingespeeld team de inhaalrace kan worden voortgezet. Zaterdagavond werd daar een begin mee gemaakt door in Kwintsheul prima van de nummer 3 in de Eredivisie Handbal, Quintus te winnen.

Volgens Peter Lotman/ AD Sport namens Handbalstartpunt was het schijnbaar geen al te beste wedstrijd, maar voor Van Mossel MG–Tachos was dat van ondergeschikt belang. Het doel was de Waalwijkse huid zo duur mogelijk te verkopen en toch vooral daar te winnen! En dat lukte, de winst was verdiend want Van Mossel MG–Tachos stond nagenoeg de gehele wedstrijd op voorsprong en was duidelijk de bovenliggende partij. Maar het was best een uitdaging om het thuis nog ongeslagen Quintus te verschalken, zeker omdat het een fysiek stevige ploeg is die er altijd vol voor gaat en daarbij ondersteunt wordt door een fanatiek thuispubliek.

Vanaf de start ging het gelijk los, stevige duels en snelle scores zorgden voor een gelijk opgaande strijd, ondanks de rode kaart van Tido Bierkens en een andere tijdstraf waardoor Tachos even met 4 man kwam te staan, lieten de Waalwijkers zich niet uit het veld slaan, eerder het tegendeel, het team rechtte z’n rug en gaf extra energie. Met name Espen Klomp nam de rol van rechteropbouwer perfect over en liet zich met div. fraaie doelpunten gelden. In die fase wist Tachos de voorsprong zelfs te vergroten naar 7-10. Maar vervolgens dan toch weer het bekende fenomeen van wisselvalligheid, technische fouten en slordigheid in de aanval. Van Mossel MG–Tachos verzuimde de marge te vergroten en Quintus kreeg de kans aan te sluiten tot 9-10. Gelukkig werd er opnieuw 2x gescoord door Van Mossel MG–Tachos en zo kon er gerust gaan worden bij een pauzestand van 12-14 in Waalwijks voordeel.

Na rust een goed startend Tachos dat de voorsprong binnen 10 minuten wist te vergroten naar 14-20. Nu even een solide dekking gesteund door een sterk keepende Milan van der Bruggen, er was vertrouwen en het team zat goed in de wedstrijd. Vervolgens dan toch weer even verslapping waardoor Quintus met een aantal ‘makkelijke doelpunten’ terug kon komen tot 17-20. De Time-out van coach Frank van Ommen kwam op het juiste moment, nodig om de boel weer in het gareel te krijgen en bij het afgesproken plan te blijven. Het laatste kwartier was stevig en bij vlagen te hard van beide kanten. De voorsprong voor Tachos bleef steeds rond de 3 doelpunten schommelen en zo kon deze zwaarbevochten overwinning over de streep getrokken worden (24-27) en kon er gejuicht worden. Het was weliswaar een wedstrijd waarbij het technische spel van beide kanten te wensen overliet, maar de strijdlust vergoedde veel. Positief was de betere defensieve afstemming dit keer, Espen Klomp als sterkhouder op rechts-opbouw en na de blessure van rechterhoekspeler Matthys Prinsen een goede wedstrijd van vervanger Bram van Roon die zijn optreden met 3 fraaie treffers wist te bekronen!

Zaterdagavond 25 November speelt Van Mossel MG–Tachos opnieuw een interessante en wellicht lastige wedstrijd want dan komt Volendam op bezoek! Het team dat dit seizoen al meerdere topploegen heeft doen struikelen dus voorzichtigheid is geboden en Tachos zal sterk voor de dag moeten komen om opnieuw een goed resultaat te halen! De wedstrijd begint om 19.00u en wordt gespeeld in Sporthal De Slagen. We hopen op vele handbalfans die het team van Van Mossel MG–Tachos zullen aanmoedigen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen